Νέες αποκαλύψεις Λοβέρδου για το ναρκοπλοίο της Κρήτης (έγγραφο)

39

Σε μείζον θέμα με τεράστιες διαστάσεις εξελίσσεται η υπόθεση με το τουρκικό πλοίο που πέταγε σακιά με ναρκωτικά στη θάλασσα υπό το βλέμμα της φρεγάτας Ελλη ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία και το βίντεο που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, η υπόθεση χρήζει διερεύνησης και απαντήσεων από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της.

Το κυρίως ερώτημα είναι ένα: δόθηκε και από ποιους εντολή να ξεφορτώσει το πλοίο με τα ναρκωτικά και στη συνέχεια να αφεθεί ελεύθερο προκειμένου να συνεχίσει την πορεία του;

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι η ομάδα των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού που επέβαιναν στη φρεγάτα ήταν έτοιμη να πραγματοποιήσει τη νηοψία αλλά «τους εδόθη εντολή για να επιστρέψουν τα κρεβάτια τους».

«Αυτό είναι σαφές» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας ότι ασαφή είναι το για ποιο λόγο δεν έγινε το ρεσάλτο, τι ναρκωτικά μετέφερε το τουρκικό πλοίο, γιατί δόθηκαν διαφορετικές εντολές.

Για το λόγο αυτό ο κ. Λοβέρδος την Παρασκευή κατέθεσε και αναφορά στην εισαγγελία του ναυτοδικείου Πειραιά στην οποία ζητά γίνει ποινική αξιολόγηση των πληροφοριών που έχει – και κατέθεσε – για την επιχείρηση που δεν έγινε.

Η αναφορά που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone