Ο Λεβέντ Σαντίκ Αχμέτ πρόεδρος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου της Τουρκίας!

42

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν οι κρίσιμες εκλογές στη γενική συνέλευση του Τουρκικού Συμβουλίου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων όπου εκλέχθηκαν νέοι πρόεδροι σε 66 από τα 142 επιμελητήρια.

Μία από τις χώρες που επικεντρώθηκε η συζήτηση ήταν η Ελλάδα, όπου παρουσιάζεται ως γόνιμος προορισμός για νέες επενδύσεις.  Στην εκλογική διαδικασία για το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, εξελέγη ο υποψήφιος που έχει ρίζες από την Ελλάδα κ. Λεβέντ Σαντίκ Αχμέτ με τους ισχυρούς υποστηρικτές του που τώρα είναι οι Αντιπρόεδροι Erol User και Zeynel Abidin Erdem.

Ο προηγούμενος Πρόεδρος που υπάρχουν αιτιάσεις ότι ενδεχομένως χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα από το 2014 για να εκλεχθεί Πρόεδρος, εντοπίστηκε από προσεκτικό έλεγχο και νικήθηκε μαζί με τους υποστηρικτές του (όπως το Koc Group, την Global Holding και Polat Holding).

Ο Levent Sadik Ahmet είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ελληνικού βαμβακιού και ελληνικών κερασιών. O Erol User, θεωρείται στην Τουρκία, ίσως ο πιο ταλαντούχος επενδυτικός τραπεζίτης και φιλάνθρωπος, είναι γνωστός στην ελληνική κοινότητα στην Τουρκία καθώς και στην επιχειρηματική κοινότητα στην Τουρκία. Ο Zeynel Abidin Erdem είναι πρώην πολιτικός και τώρα ο GURU της τηλεπικοινωνιακής βιομηχανίας στην Τουρκία με την εταιρεία GENPA.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEİK) ιδρύθηκε το 1986, με καθήκοντα την οργάνωση και διαχείριση των εξωτερικών οικονομικών σχέσεων του τουρκικού ιδιωτικού τομέα, ιδίως όσον αφορά το εξωτερικό εμπόριο, τις διεθνείς επενδύσεις, συμβάσεις και υλικοτεχνική υποστήριξη,  να αναλύσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να συμβάλει στην τόνωση των εξαγωγών της χώρας και να συντονίσει παρόμοιες επιχειρηματικές δραστηριότητες ανάπτυξης.

Η DEİK αναδιαρθρώθηκε το 2014, και με τον νόμο αριθ. 6552 της 11ης Σεπτεμβρίου 2014 της ανατέθηκε η «διεξαγωγή των ξένων οικονομικών σχέσεων του τουρκικού ιδιωτικού τομέα», για να γίνει ένας οργανισμός «επιχειρηματικής διπλωματίας» που αποτελείται από επιχειρηματικά συμβούλια,  ιδρυτικούς θεσμούς και μεμονωμένα μέλη που αντιπροσωπεύουν την επιχειρηματική κοινότητα της Τουρκίας και τους κορυφαίους επιχειρηματίες της, συμβάλλοντας στη λειτουργία του θεσμικού οργάνου σε «εθελοντική βάση».

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone