Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα συμμάχους και Ευρωπαίους για Τουρκία

18

Μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, με τις οποίες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο να μην κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, έντονη είναι η αντίδραση του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κάνει λόγο για «επικίνδυνη κλιμάκωση από τις απαράδεκτες απειλές Ερντογάν και την ακραία πρόκληση του εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό μέσα στα χωρικά μας ύδατα, στην περιοχή των Ιμίων».

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα εταίρους και συμμάχους για τους κίνδυνους που επιφυλάσσει η αποθράσυνση των γειτόνων μας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως οι απειλές του Τούρκου προέδρου «αποτελούν νέους κρίκους στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας» ενώ, τέλος, καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα εταίρους και συμμάχους για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η αποθράσυνση των γειτόνων μας, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες»».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου:

«Οι απαράδεκτες απειλές Ερντογάν και η ακραία πρόκληση του εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό μέσα στα χωρικά μας ύδατα, στην περιοχή των Ιμίων, συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση.

Αποτελούν νέους κρίκους στην αλυσίδα των προκλήσεων που ακολούθησαν την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας. Καλούμε την Κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα εταίρους και συμμάχους για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η αποθράσυνση των γειτόνων μας, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως στο Αιγαίο δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες»».

Η ένταση στην περιοχή έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα ενώ λάδι στη φωτιά έριξε σήμερα και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος. Συγκεκριμένα, ο Tayyip Erdogan μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να θεωρεί ότι η Τουρκία δεν παρατηρεί «τις έρευνες ανοιχτά της Κύπρου και τις οπορτουνιστικές κινήσεις στις βραχονησίδες του Αιγαίου». Μάλιστα, προειδοποίησε να μην γίνουν λανθασμένες κινήσεις.

Ωστόσο αργότερα ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό. Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: ότι υπήρξε κάποιου είδους «προσέγγιση» (σ.σ του τουρκικού με το ελληνικό σκάφος).

Κουμουτσάκος: Σε ποιον συστήνει ψυχραιμία ο Τζανακόπουλος; Στον ενδεδυμένο με παραλλαγή υπουργό Άμυνας;

«Ο κ. Τζανακόπουλος σε ποιόν απευθύνει τις συστάσεις για ψυχραιμία, σοβαρότητα και νηφαλιότητα; Υποπτεύομαι στον μονίμως ενδεδυμένο με στολή παραλλαγής Υπουργό Άμυνας. Κάνω λάθος;», έγραψε ακόμα στο twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone