Παγκόσμιο σοκ από την νέα αιματοχυσία σε σχολείο της Φλόριντα

41

Εφιάλτης για 40 μαθητές που εγκλωβίστηκαν στον 3ο όροφο – Ο φερόμενος ως δράστης, ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, οχυρώθηκε στο σχολείο πριν συλληφθεί από τους αστυνομικούς – Για τουλάχιστον 14 θύματα μίλησε ο σερίφης

Την εκκένωση του σχολικού συγκροτήματος Stoneman Douglas High School στη Φλόριντα διέταξαν οι αμερικανικές αρχές, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς και «πολλά θύματα» από τα πυρά αγνώστου δράστη.

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ που φέρεται να είναι ο δράστης, άνοιξε πυρ στον τρίτο όροφο του σχολικού συγκροτήματος και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον επτά μαθητών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 50. Ο δράστης οχυρώθηκε στο κτίριο, πριν συλληφθεί από τις ειδικές δυνάμεις και οδηγηθεί με χειροπέδες στο κρατητήριο (θα βρείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη σύλληψή του).

Ο σερίφης της περιοχής έκανε λόγο για τουλάχιστον 14 θύματα, ενώ τοπικά Μέσα ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών ακόμα και στους 50.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχολικό συγκρότημα εγκλωβίστηκαν περίπου 40 παιδιά, τα οποία βρήκαν καταφύγιο σε μία μεγάλη ντουλάπα, προκειμένου να προφυλαχθούν από τις σφαίρες του δράστη. Οι μαθητές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανέμεναν βοήθεια από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες είχαν ξεκινήσει επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους, παράλληλα με την επιχείρηση για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση του δράστη.

Λίγες ώρες αργότερα, τα παιδιά ελευθερώθηκαν και το γραφείο του σερίφη ενημέρωσε τους γονείς τους, που ζούσαν στιγμές μεγάλης αγωνίας, για την τοποθεσία που θα σπεύσουν να τα παραλάβουν.

Η κατάσταση θεωρήθηκε κρίσιμη για τις αμερικανικές αρχές, καθώς ζητήθηκε και η συνδρομή του FBI, κλιμάκια του οποίου έχουν σπεύσει στο σχολικό συγκρότημα και επιχειρούν μαζί με τις τοπικές δυνάμεις.

Περίπου δύο ώρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας, ο δράστης εξουδετερώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις και όπως αναφέρουν πληροφορίες από το γραφείο του σερίφη, τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι κατά πάσα πιθανότητα μαθητής του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης φορούσε μάσκα αερίου.

SHARE Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone