Άρειος Πάγος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χυδαία συνθήματα κατά της Μπακογιάννη

123
Άρειος Πάγος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χυδαία συνθήματα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη

Μετά τα δημοσιεύματα των Μέσων Ενημέρωσης για τα απαράδεκτα και αήθη συνθήματα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, που γράφτηκαν στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης από τοπικό εισαγγελέα για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων.

Στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, άγνωστοι από την μία πλευρά έγραψαν το σύνθημα: «Ντόρα το '89 έγινε μισή δουλειά. 17Ν», υπονοώντας ότι το 1989 η 17 Νοέμβρη θα έπρεπε, εκτός από τον Παύλο Μπακογιάννη, να έχει δολοφονήσει και την σύζυγό του, Ντόρα και από την άλλη πλευρά εκλογικού περιπτέρου, έγραψαν σύνθημα υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως είναι: «Άμεση χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα».

Παράλληλα, η Ξένη Δημητρίου, στην παραγγελία της, αναφέρει ότι πρέπει να αναζητηθεί υλικό από κάμερες που ενδεχομένως υπάρχουν στην περιοχή που βρίσκεται το εκλογικό περίπτερο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες της αξιόποινης πράξης.

Επίσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ενημερωθεί αρμοδίως για την πορεία των ερευνών.