Άρειος Πάγος: Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση για την άδεια του Κουφοντίνα

141
Σταματά την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας

Τα επόμενα 24 ώρα αναμένεται η απόφαση του ΣΤ´ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για το αν θα αναιρεθεί ή όχι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε την χορήγηση έβδομης άδειας στον αρχιτρομοκράτη της 17 "Νοέμβρη", Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπόψιν του Ποινικού Τμήματος που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών,τέθηκε τόσο το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα όσο και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία άσκησε και την αναίρεση.

Κατά την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Η Ξένη Δημητρίου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου,σύμφωνα με τις οποίες ο νόμος δεν εξαιρεί τους πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με νέα σύνθεση.

Όση ώρα συνεδρίαζε το Ποινικό Τμήμα ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το χώρο της συνεδρίασης αλλά και πέριξ του Αρείου Πάγου.