Αρναούτογλου: Αστατος ο καιρός το Μ. Σάββατο- Πού αναμένονται βροχές (χάρτες)

167

Αστατο καιρό προβλέπει για αύριο, Μεγάλο Σάββατο, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου, παραθέτοντας και τους σχετικούς χάρτες, αφού για σήμερα προβλέπει καλό καιρό, για αύριο, Μεγάλο Σάββατο προειδοποιεί για βροχές και μπόρες.

Οπως υποστηρίζει ο καιρός θα είναι άστατος και πρέπει να αναμένονται μόρες και τοπικές καταιγίδες προς το μεσημέρι και μετά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Υποστηρίζει δε, ότι κατά τη διάρκεια της Ανάστασης η πιθανότητα ο καιρός να είναι άστατος είναι μεγαλύτερη για την ανατολική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θράκης.

Οσο για το Πάσχα, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει ζεστό καιρό με μικρή πιθανότητα για μπόρες προς το μεσημέρι και μετά και μόνο στα ορεινά και βόρεια τμήματα της Θράκης.
Αστατος ο καιρός, πού θα βρέχει την Ανάσταση;

Από τους σχετικούς χάρτες πρόγνωσης καιρού που πόσταρε ο Σάκης Αρναούτογλου προκύπτει ότι από τις 17:00 έως τις 19:00 είναι πολύ πιθανό να βρέχει σε κάποιες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, στο Βόλο και στην Αργολίδα.

Από τις 20:00 έως τις 22:00 του Μεγάλου Σαββάτου ο καιρός φαίνεται να μετακινείται... ανατολικά με τις πιθανότητες για βροχή να είναι αυξημένες για την κεντρική Μακεδονία. Πιθανότητες βροχής υπάρχουν και στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αλλά και στη Θεσσαλία.

Στην Ανάσταση πιο πιθανό είναι να βρέχει στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου.