Αρνείται ο Τσίπρας να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησης του Κοτζιά

102

Αρνείται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι δεν προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο Πάνος Καμμένος μπορεί να έχει τη δική του γραμμή στο εσωτερικό της χώρας, αλλά όχι στο εξωτερικό όταν εκπροσωπεί την κυβέρνηση δίνοντας άλλοθι στη διγλωσσία.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα δώσει τη δημοσιότητα στην επιστολή διότι έχει την ένδειξη «αυστηρώς προσωπική».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν την έχει διαβάσει και ότι βρίσκεται σφραγισμένη στο γραφείο του όπου έφτασε αφού αυτός είχε αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής σημείωσε πως «δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται προσωπικά σε εμένα».

Η δήλωση αυτή έρχεται να προστεθεί στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τα οποία το περιεχόμενο της περιλαμβάνει σημεία που δύναται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Κοτζιά δείχνει και την πρόθεσή του να μη σηκώσει τους τόνους και να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το ζήτημα που άνοιξε και προκάλεσε σοβαρό ρήγμα στην κυβέρνησή του.

Μίλησε για σπουδαίο έργο από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών σημειώνοντας πως έχει βάλει ψηλά τον πήχη στο υπουργείο ενώ του απέδωσε την έμπνευση ως προς στρατηγικές στις διεθνείς σχέσεις τις οποίες στην πορεία υλοποίησαν μαζί.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός έσπευσε να κάνει ένα βήμα πίσω και σε αυτά που δήλωσε χθες έξω από το Μαξίμου αφού η αναφορά του στο ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κινηθεί εκτός της εθνικής γραμμής σε θέματα που αφορούν την στρατηγική και τις αποφάσεις της κυβέρνησης που είχε εκληφθεί ως μήνυμα στο Πάνο Καμμένο είχε τελικά αστερίσκους.

Αστερίσκους σύμφωνα με τους οποίους ο Πάνος Καμμένος μπορεί να έχει τη δική του στρατηγική στο εσωτερικό της χώρας όχι στο εξωτερικό.