Αρχίατρος Βρετανίας: «Ο κορωνοϊός θα αποτελέσει πρόβλημα και τους επόμενους χειμώνες»

103
Κορωνοϊός-Βρετανία: 28χρονη έγκυος νοσοκόμα έχασε τη ζωή της

Οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό και οι θάνατοι θα αποτελέσουν πρόβλημα για τους επόμενους χειμώνες στη Βρετανία, ακόμη και με εκτεταμένους εμβολιασμούς. Αυτή την πρόβλεψη έκανε ο αρχίατρος της Βρετανίας, Κρις Γουίτι.

"Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να το δουν κάπως έτσι… με τους εμβολιασμούς θα πέσουν τα ποσοστά (σ.σ. μολύνσεων και θανάτων) αλλά δεν θα ξεφορτωθούμε τον ιό", είπε ο Γουίτι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε μακροπρόθεσμα και κατά την άποψή μου είναι πιθανόν να αποτελέσει πρόβλημα τον χειμώνα, για τους επόμενους, λίγους χειμώνες", πρόσθεσε ο Κρις Γουίτι..

Ο κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς, από την πλευρά του, είπε ότι ίσως να είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και τον επόμενο χειμώνα, σε ορισμένες περιπτώσεις.

"Ίσως χρειαστεί τον επόμενο χειμώνα να έχουμε πράγματα όπως τη χρήση μάσκας, σε κάποιες καταστάσεις", πρόσθεσε ο αρχίατρος της Βρετανίας.

Την Κυριακή, ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι είπε ότι είναι πιθανόν οι Αμερικανοί να φορούν μάσκες ακόμη και το 2022.

Όμως, τα μέτρα για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού θα χαλαρώνουν ολοένα και περισσότερο, όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί.