Ας πάει σπίτι του για ζεϊμπεκιές ο Πολάκης

310

Η τελευταία δήλωση του Παύλου Πολάκη για την επιδημία της γρίπης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτηρι. Ο άνθρωπος είναι προβληματικός και επικινδυνος.

«Το να υπάρχουν νεκροί από τη γρίπη, μαζί με καταγγελίες για ελλιπές πρόγραμμα εμβολιασμού και για ελλείψεις στη ΜΕΘ, και την ίδια ώρα να έχεις τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό να δηλώνει ότι «δεν είναι και καταστροφή», δεν το λες απλώς εσφαλμένο, το λες επικίνδυνο» γράφει ο Λευτέρης Χαραλαμποπουλος στο in.gr και έχει πέρα για πέρα δίκιο.

Του Αθ. Χ. Παπανδροπουλου

Ο αναπληρωτής υπουργός μετά τις γνωστές δηλώσεις του για την τραγωδία στο Μάτι, ξαναχτύπησε και μέσα από τον κυνισμό του, ανάγλυφα προβάλλει και το θλιβερό προφίλ ενός ολοκληρωτικής νοοτροπίας ψευτόμαγκα.

Την ίδια στιγμή το εγχώριο σύστημα υγείας καταρρέει, η κοινωνική ασφάλιση πάει περίπατο, η δημογραφία υποχωρεί και η κυβέρνηση σχηματίζει πλεονάσματα για να μοιράσει αύριο προεκλογικά ψίχουλα.

Αυτή είναι η κατάσταση μιας χώρας που με γοργά πλέον βήματα χάνει το τρένο του 21ου αιώνα, διαλυοντας την πιο σημαντική πηγή του που είναι η παιδεία και η συναφής με αυτήν μάθηση.

Δυστυχώς δε, κοινωνίες που έχουν υπουργούς σαν τον Πολάκη, πέρα που είναι αυτό καταδικασμένες να φυτοζωούν, γίνονται παράλληλα και διεθνώς καταγέλαστος, όταν προβάλλονται φωτογραφίες ενός αναπληρωτή υπουργού υγείας να ...καπνίζει!

Για το γόητρο της χώρας λοιπόν, αλλά και για λόγους σεβασμού των νεκρών ο πολλά βαρύς από τα Σφακια, ας πάει σπίτι του και ας ρίξει όσες ζεϊμπεκιές γουστάρει.