Αστακός: Συνελήφθη ο Έλληνας καταζητούμενος για τον ένα τόνο κοκαΐνης

328
Αστακός: Συνελήφθη ο Έλληνας καταζητούμενος για τον ένα τόνο κοκαΐνης

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας από τους εννέα καταζητούμενους, ο μοναδικός Έλληνας που εμπλέκεται στην υπόθεση με την κατάσχεση του ενός τόνου και διακοσίων κιλών κοκαΐνης που βρέθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, πριν από περίπου ένα μήνα.

Ο Έλληνας καταζητούμενος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), όπου και εξετάζεται.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκάλυψε το protothema.gr, ο συλληφθείς είχε περιφερειακό ρόλο στο καρτέλ. Ουσιαστικά, ήταν ο άνθρωπος που έβαζε τα λεφτά στους δύο «undercover» αστυνομικούς που είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο κύκλωμα και για σχεδόν δύο χρόνια να ζουν με τους «βαρόνους».

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Δύο «undercover» αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ζούσαν για δυο ολόκληρα χρόνια στο ιστιοπλοϊκό της κόκας, που ήταν δεμένο στη μαρίνα του Αλίμου, ταξίδεψαν μέχρι την εξωτική Καραϊβική για να φέρουν τα 1.200 κιλά της «λευκής κυρίας», αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.

Αρχηγός του κυκλώματος ο «Ντόκτορ», ένας σκληρός Αλβανός, επιχειρησιακοί βραχίονες ποινικοί συμπατριώτες του, που ζούσαν χρόνια στην Ελλάδα και σύνδεσμος με την Αφρική, ένας Μαροκινός που ζει μόνιμα στην Ισπανία.

Στις 24 Ιανουαρίου, η Αστυνομία με παράλληλες επιχειρήσεις στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στην Αττική, σε Καλλιθέα, Ίλιον, Παγκράτι και Νέα Σμύρνη, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισε και κατέσχεσαν εντός οικίας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και συγκεκριμένα ένα τόνο και 181 κιλά, τα οποία η εγκληματική οργάνωση είχε εισάγει στη χώρα μας με ιστιοφόρο και τα προόριζε για περαιτέρω διάθεση στην παράνομη αγορά.

Ακόμα, κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε οκτώ αλλοδαπούς, που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και να κατασχέσουν στην κατοχή τους περίστροφο, τρία πιστόλια, πολεμικό τυφέκιο καλάζνικοφ και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.