Αστυνομική επιχείρηση-σκούπα στο Πεδίο του Άρεως με 231 συλλήψεις

5

Ειδικές αστυνομικές δράσεις στο Πεδίο του Άρεως και περιμετρικά αυτού, πραγματοποιούνται καθημερινά στο πλαίσιο του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στόχος των δράσεων αποτελεί να καταστεί εφικτή τόσο η πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας, όσο και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων δράσεων, από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, προσήχθησαν 6.082 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 231 άτομα.

Ειδικότερα, 114 εξ αυτών συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, 22 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 10 για παράβαση του νόμου περί όπλων, 7 για καταδικαστικές αποφάσεις, 5 για κλοπές – διαρρήξεις, 3 για ληστείες και 70 για διάφορα άλλα αδικήματα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 163 γραμμάρια κάνναβης, 125 γραμ. ηρωίνης, 1,5 γραμ. κοκαΐνης, 337 γραμ. μεθαδόνης σε υγρή μορφή, 15,5 γραμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 9,9 γραμ. shisa, 1.195 ναρκωτικά δισκία, 7 όπλα, 4 μαχαίρια και 710 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., οι ειδικές αστυνομικές δράσεις στο Πεδίον του Άρεως και περιμετρικά αυτού θα συνεχιστούν με την ίδια συχνότητα.