Αστυνομικοί για τα Εξάρχεια: Η αδιαφορία της Πολιτείας είναι πλέον ενοχλητική

106

"Αφού μας στέλνουν σε πόλεμο ας φροντίσουν τουλάχιστον να μας δώσουν προϋποθέσεις σοβαρού κράτους”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σχετικά με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που εκτελούν υπηρεσία στη Χαρίλαου Τρικούπη και στο Πολυτεχνείο.

Ακόμα, οι Αστυνομικοί της Αθήνας ζητούν να υπάρχει καθημερινά ένα ασθενοφόρο μόνο για τους αστυνομικούς που έχουν βάρδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών:

“Είναι πλέον γνωστό σε όλους τους Έλληνες τι συμβαίνει καθημερινά στα Εξάρχεια. Οι επιθέσεις εναντίον των διμοιριών της Υ.Α.Τ. στη Χαριλάου Τρικούπη και έξω από το Πολυτεχνείο έχουν πάψει δυστυχώς να αποτελεί είδηση, οι επιθέσεις αυτές όμως έχουν ως αποτέλεσμα, πέραν της κατάργησης κάθε έννοιας του κράτους δικαίου, τους τραυματισμούς των συναδέλφων μας.

Έχουμε περιπτώσεις όπου συνάδελφοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και κατάγματα εξαιτίας των οποίων κωλύθηκαν αρκετούς μήνες των καθηκόντων τους, τραυματισμοί οι οποίοι κατά τη γνώμη μας δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στα πλαίσια του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος. Αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τα περιστατικά σίγουρα θα γεμίσουμε πολλές σελίδες.

Η αδιαφορία της οργανωμένης Πολιτείας στα φαινόμενα αυτά είναι τουλάχιστον ενοχλητική!!!

Στην αδιαφορία εντάσσεται η έλλειψη κάθε μέριμνας για πρώτες βοήθειες στους τραυματίες συναδέλφους.

Ζητούμε άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε σε καθημερινή βάση να υπάρχει ασθενοφόρο για τις δυνάμεις που εκτελούν υπηρεσία στα Εξάρχεια. Είναι κάτι απαραίτητο γιατί σε πολύ σοβαρά περιστατικά κατά το παρελθόν, οι τραυματίες συνάδελφοι μετέβησαν στο νοσοκομείο με υπηρεσιακό όχημα και δέχτηκαν πρώτες βοήθειες μισή και πλέον ώρα μετά τον τραυματισμό τους.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι!!!

Αφού μας στέλνουν σε πόλεμο ας φροντίσουν τουλάχιστον να μας δώσουν προϋποθέσεις σοβαρού κράτους”.