Αστυνομικοί στον Άρειο Πάγο για τις δηλώσεις Κασιμάτη - Καταθέτουν μήνυση και αγωγές

355
Αστυνομικοί στον Άρειο Πάγο για τις δηλώσεις Κασιμάτη

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετέβη αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), προκειμένου να ενημερώσουν τον Βασίλειο Πλιώτα για την ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη και την αναφορά της στο σύνθημα “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”.

Συνδικαλιστές γνωστοποίησαν στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την πρόθεση τους να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση σε βάρος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αγωγές.

Τους συνδικαλιστές συνόδευαν οι δικηγόροι Βασίλης Καπερνάρος και Εβίτα Βαρελά. Ο Βασίλης Καπερνάρος επισήμανε ότι για πρώτη φορά βουλευτής καταφέρεται κατά των αστυνομικών και έκανε έκκληση στον αρχηγό της Αστυνομίας να ζητήσει γνωμοδότηση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να πάψει να θεωρείται ότι δεν έχει δόλο όποιος εξυβρίζει χρησιμοποιώντας γενικές εκφράσεις.

Από την πλευρά της, η Εβίτα Βαρελά υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν στοχοποίηση του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

«Δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η φρασεολογία του περιθωρίου από τους θεσμούς. Οφείλουν οι αρμόδιοι να βάλουν στη θέση της την κυρία βουλευτή και όποιον άλλον προβαίνει σε έκνομες ενέργειας».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος τόνισε: «Καλούμε την κυρία βουλευτή να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς νεκρών συναδέλφων μας και να πει το ίδιο "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”», ανέφερε ο πρόεδρος των Ένωσης Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.