Αθήνα: Ποιοι εκλέγονται σε Βόρειο, Νότιο και Δυτικό Τομέα (ονόματα)

28
Ποιοι εκλέγονται σε Βόρειο, Νότιο και Δυτικό Τομέα Αθηνών
Óôéãìéüôõðï áðü ôçí åêëïãéêÞ äéáêäéêáóßá óå åêëïãéêü ôìÞìá ôçò ÁèÞíáò ôçí ÊõñéáêÞ 7 Éïõëßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Η Νέα Δημοκρατία νίκησε με διαφορά και στον Βόρειο Τομέα των Αθηνών συγκεντρώνοντας ποσοστό που αγγίζει το 45,5%, έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ που συγκέντρωσε περίπου 28,5%.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 7 βουλευτές. Με την ενσωμάτωση στο 91,01%, πρώτος εκλέγεται ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ζωή Ράπτη. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένει ο Σάκης Ιωαννίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 4 βουλευτές στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, με πρώτο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, δεύτερο τον Κώστα Ζαχαριάδη, τρίτη την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Γιώργο Κατρούγκαλο στην τέταρτη θέση.

Εκτός μένει ο Τέρενς Κουίκ, η Ελένη Αυλωνίτου η Ανέττα Καββαδία και ο Τάσος Πετρόπουλος.

Οι βουλευτές που εκλέγονται στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Με ποσοστό που αγγίζει το 39,5% η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη στον Νότιο Τομέα των Αθηνών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό που οριακά ξεπερνά το 32%. Στην τρίτη θέση με 7,13% το ΚΚΕ.

Η Νέα Δημοκρατία με το ποσοστό που συγκέντρωσε εκλέγει 7 βουλευτές. Πρώτος με σημαντική διαφορά από τον επόμενο ο Νίκος Δένδιας, δεύτερος ο Κώστας Κυρανάκης, τρίτος ο Διονύσης Χατζηδάκης, στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο Χάρης Θεοχάρης, πέμπτη κατατάσσεται η Άννα Καραμανλή με την Σοφία Βούλτεψη να ακολουθεί στην έκτη θέση, ενώ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου εκλέγεται στην έβδομη θέση.

Εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν ο Γιάννης Καλλιάνος αλλά και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει έξι βουλευτές με πρώτο τον Νίκο Παππά, δεύτερη τη Θεανώ Φωτίου, στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Γιάννης Μουζάλας, τέταρτος ο Γιάννης Μπαλάφας, στην πέμπτη θέση εκλέγεται η Ραλλία Χρηστίδου, ενώ στην έκτη ακολουθεί ο Νίκος Ξυδάκης. Εκτός Βουλής μένει η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αλλά και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Οι βουλευτές που εκλέγονται στον Δυτικό Τομέα Αθηνών

Μία από τις ελάχιστες περιφέρειες που κατάφερε να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή του Δυτικού Τομέα των Αθηνών, με το απερχόμενο κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει περίπου το 38,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που φτάνει στο 29,7%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις βουλευτές, με πρώτο τον Γιάννη Δραγασάκη, δεύτερο τον Δημήτρη Βίτσα, τρίτη τη Χαρά Καφαντάρη και τέταρτο τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος δίνει μάχη ψήφο ψήφο με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τέσσερις βουλευτές, με πρώτο τον αρχηγό του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, δεύτερο τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τρίτο τον Γιάννη Λοβέρδο.

Στην τέταρτη θέση και εκτός Βουλής φαίνεται να μένει ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.