Αθηναίος καταστηματάρχης για φιλοδώρημα Τσίπρα σε συνταξιούχους: «Νομίζουν ότι είμαστε ηλίθιοι, αλλά δεν είμαστε»

58
Συνεχίζεται η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των συνταξιούχων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Πενιχρό όφελος από τα προεκλογικά δώρα του Αλέξη Τσίπρα για τον λαό διαπιστώνει το πρώτο κρατικό δίκτυο της γερμανικής τηλεόρασης σε ρεπορτάζ από την Αθήνα με τίτλο «κοινωνική αγαθοεργία ή απάτη;».

«Στις αρχές Μαϊου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε μειώσεις φόρων και έκτακτη καταβολή ποσών σε συνταξιούχους. Αλλά ο πληθυσμός ωφελείται ελάχιστα από τις υποσχεθείσες ελαφρύνσεις», σημειώνει στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του.

Σε ρεπορτάζ από την Αθήνα, ο Michael Lehmann, με αφορμή τις φορολογικές περικοπές και ειδικές πληρωμές για συνταξιούχους που ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως από τις ελαφρύνσεις που έταξαν, ωστόσο, ελάχιστο είναι το κέρδος που θα καταλήγει στους πολίτες.

«Έχουν αυξηθεί σχετικά πρόσφατα οι τιμές ορισμένων προϊόντων, διότι ήταν σαφές ότι ο Τσίπρας θα κάνει αυτή την περικοπή φόρων και γι 'αυτό τώρα πιστεύουμε ότι έχουν γίνει γίνει φθηνότερα. Στην πραγματικότητα, δεν είναι φθηνότερα από πριν.

Στην Ελλάδα οι πολίτες αισθάνονται μικρή ελπίδα και δυσπιστία. Ο χαμηλότερος ΦΠΑ επηρεάζει πολύ λίγα προϊόντα.

Ακόμη και οι συνταξιούχοι μπορούν να είναι ευχαριστημένοι εν μέρει. Η ελληνική κυβέρνηση δίνει στους ηλικιωμένους με χαμηλό εισόδημα μεταξύ 300 και 500 ευρώ επιπλέον - μια ειδική, σχεδόν αφορολόγητη ειδική σύνταξη. Οι συνταξιούχοι με σύνταξη από 800 ευρώ και πάνω πρέπει να πληρώσουν και πάλι περίπου το ένα τρίτο της ειδικής σύνταξης σε φόρους. «Νομίζουν ότι είμαστε ηλίθιοι, αλλά δεν είμαστε», αναφέρει στον Γερμανό δημοσιογράφο Αθηναίος καταστηματάρχης.

«Η ιδέα του επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα ήχησε ευχάριστα. Ανακοίνωσε ότι όχι μόνον θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, αλλά ότι θα μειωθούν και οι φόροι σε αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση εξοικονομήθηκαν 11,5 δις ευρώ, τα οποία τώρα επιστρέφουν υπό τη μορφή παροχών στο λαό. Ο Τσίπρας τα συνέδεσε με το κάλεσμα στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της Κυριακής, αλλά και τις βουλευτικές τον Οκτώβριο.

“Τώρα ήρθε η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας. Και γι’ αυτό ζητούμε στις 26 Μαϊου την ψήφο του ελληνικού λαού και αργότερα, στις εκλογές του Οκτωβρίου, την οριστική έγκριση για να μπορέσουμε να τα εφαρμόσουμε όλα”», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Και συνεχίζει: «Σε πολλά σουπερμάρκετ άλλαξαν την περασμένη Κυριακή οι πωλήτριες τις τιμές προϊόντων. Αλλά μέχρι στιγμής οι πελάτες δεν διαπίστωσαν και πολλή διαφορά. Μια γυναίκα με μισογεμάτη σακούλα είναι σίγουρη ότι ως χαμηλόμισθη δεν θα νιώσει μείωση του φορτίου της.

"Αύξησαν πρώτα τις τιμές σε ορισμένα προϊόντα επειδή ήταν σαφές ότι ο Τσίπρας θα προχωρήσει σε μείωση φόρων. Και τώρα πρέπει να πιστέψουμε ότι έγιναν φθηνότερα. Στην πραγματικότητα, όμως τίποτε δεν είναι φθηνότερο σε σχέση με πριν”, λέει.»

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στην Ελλάδα διαπιστώνει κανείς μικρή μόνον ελπίδα και ολοένα και περισσότερη δυσπιστία: «Ο μειωμένος ΦΠΑ αφορά ελάχιστα προϊόντα. Αλλά και οι συνταξιούχοι νιώθουν περιορισμένη χαρά. Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε μεν στους χαμηλοσυνταξιούχους ποσά από 300 έως 500 ευρώ -μια σχεδόν αφορολόγητη σύνταξη- αλλά όσοι παίρνουν 800 και πλέον ευρώ τον μήνα καταβάλλουν το ένα τρίτο της έξτρα σύνταξης σε φόρους».