Αττική: Παραμένουν χωρίς ρεύμα 3.500 σπίτια

175
Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν 3.500 σπίτια σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας και της βόρειας Αττικής, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν 3.500 σπίτια σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας και της βόρειας Αττικής, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Για μία ακόμη ημέρα οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούσαν να δώσουν ρεύμα στα νοικοκυριά που δεν είχαν από την πτώση δένδρων και κλαδιών στα καλώδια ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Το Κρυονέρι, ο Άγιος Στέφανος, η Άνοιξη, η Δροσιά, ο Διόνυσος, η Εκάλη και ο Κάλαμος, αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα στην Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών κλείνουν τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα και όπως είναι φυσιολογικό είναι εξαγριωμένοι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Κάποιοι έβγαλαν τα τρόφιμα από τα ψυγεία τους στο χιόνι για να μην χαλάσουν, ενώ άλλοι αγωνιούν για τους ηλικιωμένους αλλά και για τα μικρά παιδιά που έχουν στα σπίτια τους.

Και την ώρα που πολλοί κάτοικοι ακόμη και τώρα είναι χωρίς ηλεκτρικό, ένα πινγκ πονγκ ευθυνών, ξέσπασε για το ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά.

«Όλοι φέρουν την ευθύνη. Και η τοπική αυτοδιοίκηση, και το δασαρχείο και η Περιφέρεια και η Πολιτική Προστασία και ο ΔΕΔΔΗΕ έχουν την ευθύνη σε αυτό το σημείο που φτάσαμε» είπε ο κ. Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος των τεχνικών ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια δήμαρχος Αμαρουσίου, τόνισε ότι η κοπή δέντρων δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο περιφερειάρχης ανέφερε: «εάν ένα δέντρο είναι σε ιδιωτικό χώρο, είναι ευθύνη του ιδιώτη. Τώρα εάν είναι σε αστικό περιβάλλον ευθύνη φέρει ο Δήμος, εάν πρόκειται για πεύκα μέσα σε πλατεία, τότε πρέπει να δώσει άδεια το δασαρχείο, αλλά όταν υπάρχουν καλωδιώσεις, όπως στην περίπτωση που μας απασχολεί, τότε η ευθύνη είναι μόνο του ΔΕΔΔΗΕ.

Αυτός μόνο μπορεί να κόψει και να κλαδέψει δέντρα. Ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη εάν υπάρχουν ηλεκτροφόρα καλώδια. Και ο ΔΕΔΔΗΕ δεν χρειάζεται να ενημερώσει κανέναν. Πηγαίνουν τα συνεργεία του και κάνουν τη δουλειά».