Αβραμίδης: «Η Αθήνα μας πρέπει να γίνει επενδυτικός προορισμός»

109

Η Αθήνα είναι από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Η θλιβερή εικόνα των μεγάλων αλλά κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έκλειναν και κλείνουν η μια μετά την άλλη, τα κενά καταστήματα, τα λουκέτα, οι έρημοι δρόμοι – φαντάσματα, είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Παράλληλα, τα υφιστάμενα επενδυτικά κίνητρα (Αναπτυξιακοί Νόμοι κ.τλ.), για τους λόγους που όλοι και όλες γνωρίζουμε, δυστυχώς δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και κατ’ επέκταση ως δίοδος εξόδου από την κρίση.

Του Νίκου Αβραμίδη*

Εκεί που το πρόβλημα έγινε περισσότερο εμφανές είναι οι γειτονιές της Αθήνας και οι συνοικιακές αγορές. Η αντιστροφή της υφιστάμενης κατάστασης και η δημιουργία θετικού προσήμου για την τοπική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι άμεση προτεραιότητά μας.

Στόχος μας είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Αθήνα, με έμφαση στις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της. Σκοπός μας είναι να γίνει η πόλη μας, στο σύνολό της, επενδυτικός προορισμός.

Ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση, Ο Κώστας Μπακογιάννης σχεδιάζει την δημιουργία του φορέα Invest in Athens, που θα προωθεί τις επενδυτικές ευκαιρίες της πόλης και θα αποτελεί το κλειδί για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, την παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, την ενδυνάμωση των τοπικών αγορών και την διευρυμένη και ευέλικτη εφαρμογή του μέτρου των ανοιχτών κέντρων εμπορίου, συμβάλλοντας παράλληλα στην επικοινωνιακή γεφύρωση των εταιρειών, των φορέων και των πολιτών επιτυγχάνοντας το χτίσιμο αποτελεσματικών σχέσεων μεταξύ τους.

Με την ενίσχυση και την ενδυνάμωση των τοπικών αγορών, ιδίως στις λιγότερο αναπτυγμένες γειτονιές της Αθήνας, καθώς και με τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου, βάζουμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σε μια νέα εποχή, αφού δημιουργούνται συνθήκες για πολλές νέες θέσεις εργασίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αναβαθμίζεται η κάθε γειτονιά με μια μεγάλη γκάμα συνοδευτικών παρεμβάσεων και βεβαίως δίνεται η δυνατότητα πολλαπλών αγοραστικών επιλογών στους καταναλωτές.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ζωντανέψουν οι γειτονιές της Αθήνας με ανταγωνιστική ταυτότητα, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων τους, να καταστούν τουριστικός προορισμός, να δίνουν την δυνατότητα σε όλους να μπορούν να επιλέγουν αυτές τις γειτονιές για να ψωνίσουν, να χαλαρώσουν, να περπατήσουν, να διασκεδάσουν, να παρατηρήσουν ή απλά να κάνουν την βόλτα τους οι ίδιοι και τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα θα ωφελούνται από τις δράσεις αναβάθμισης της γειτονιάς τους και την ενίσχυση του τόπου τους.

Έχουμε την πολιτική βούληση, την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να σηκώσουμε την «Αθήνα Ψηλά» και «Επενδύοντας στην Αθήνα».

Νίκος Αβραμίδης είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Τακτικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή.

*Στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά».