Αυγενάκης: «Βατερλό» θα υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις Εκλογές

169
Αυγενάκης: «Βατερλό» για τον ΣΥΡΙΖΑ στις Εκλογές

Για «κατάρρευση» του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Κρήτης μίλησε από το Ηράκλειο ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, παρά το γεγονός όπως είπε: «ότι η Κρήτη εκπροσωπείται στην κυβέρνηση από σειρά στελεχών, ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως βουλευτή Ηρακλείου. Γεγονός που αποτυπώνεται σε κάθε σφυγμομέτρηση και πιο έντονα στη δια ζώσης επαφή με τους πολίτες του νησιού μας».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεδρίασης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου στην οποία αναφέρθηκαν και αυτοδιοικητικά θέματα και δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Δεν θα υπάρξει ούτε ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που θα εκλεγεί περιφερειάρχης. Ούτε μία Περιφέρεια από τις 13, ενώ και στους δήμους διαφαίνεται «Βατερλό» του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα και από το τσουνάμι διαψεύσεων υποψήφιων δημάρχων αναφορικά με τη στήριξη από το κυβερνών κόμμα».

Στη Νέα Δημοκρατία παρατηρούν, όπως είπε ο γραμματέας του κόμματος, πως «ο κόσμος της Κρήτης, αρχικά απομακρύνθηκε από το ΠΑΣΟΚ και φυσικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πιο αλαζόνα κι αναποτελεσματικό πρωθυπουργό της χώρας τον Αλέξη Τσίπρα βάζοντάς τον στην ίδια κατηγορία με τα πολιτικά απολιθώματα της Σοσιαλδημοκρατίας που έχει από καιρό καταδικάσει.

Το στοιχείο που κυριαρχεί στις σχέσεις της Νέα Δημοκρατία με τους πολίτες είναι η εντιμότητα και οι καθαρές κουβέντες. Οι πολίτες θέλουν και απαιτούν αυτή την ειλικρινή σχέση με τους πολιτικούς. Αυτό το σκοπό εξυπηρετούμε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όπως φαίνεται το έχουμε κατακτήσει αναδεικνύοντας το φιλελεύθερο πνεύμα, τις κεντρώες καταβολές της κρητικής κοινωνίας».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος: «Έχει την εμπειρία, τη θέληση και τη φρεσκάδα, να εκφράσει το μέτωπο του εκσυγχρονισμού, της προόδου και της νέας εποχής για την Κρήτη που οραματιζόμαστε.

Ο συνδυασμός "Η Κρήτη μπροστά" έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει, να πετύχουμε και να οδηγήσουμε όλοι μαζί την Κρήτη μας σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους ικανούς και μάχιμους νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες που δίνουν τον αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών Α' βαθμού.

Καλούμε τον κόσμο να εμπιστευθεί τη Νέα Δημοκρατία και το ρεαλιστικό μας πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, να αγκαλιάσει τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη και να δώσει ξεκάθαρο μήνυμα νίκης και αυτοδυναμίας σε όλες τις κάλπες, ξεκινώντας από αυτές της 26ης Μαΐου.

Την Κυριακή στα Χανιά, εμείς οι Κρήτες δίνουμε το βηματισμό και δυνατό μήνυμα σε όλη τη χώρα και την Ευρώπη».

Τέλος, υπενθύμισε την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, την Κυριακή 19 Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι Χανίων, στις 7:30 το απόγευμα.