Αύγουστος σε εγρήγορση για τα μέλη της Κυβέρνησης

263

Ελάχιστες οι μέρες των διακοπών

Οι αναταράξεις από την πανδημία και οι κυβερνητικές προτεραιότητες που σχετίζονται με την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για χαλάρωση και εφησυχασμό.

Ο φετινός Αύγουστος είναι διαφορετικός, η χώρα βρίσκεται στη δίνη της ύφεσης, ενώ η Κυβέρνηση με νέα πλέον σύνθεση επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός θέτοντας ψηλά στη ατζέντα της την εκπόνηση του εθνικού σχεδίου Ανάκαμψης για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των 72 δισ. που θα πρέπει να λάβει έγκριση από τους Ευρωπαίους εταίρους το Φθινόπωρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς εντολές στους υπουργούς του για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου μέσα στο καλοκαίρι, εντός ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και με υψηλούς στόχους.

Οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη θα περιοριστούν φέτος σε ολιγοήμερες διακοπές και αμέσως μετά θα επιστρέψουν στο γραφείο τους όπου τους περιμένει ένα δύσκολο φθινόπωρο και ένας ακόμη πιο απαιτητικός χειμώνας με απρόβλεπτους παράγοντες (λόγω πανδημίας) που επηρεάζουν την παραγωγή έργου.

Οι εντολές που έφθασαν στα email τους από το Μέγαρο Μαξίμου για σύντομη ανάπαυλα είναι σαφείς, καθώς η Κυβέρνηση στο σύνολο της θα παραμείνει σε κατάσταση συναγερμού για αρκετούς ακόμη μήνες.

Ο δεύτερος χρόνος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη είναι χωρίς αμφιβολίες γεμάτος προκλήσεις και από την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών δράσεων θα εξαρτηθεί πότε η χώρα θα καταφέρει τελικά να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης.