Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

187
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση που θα παρθεί η τελική απόφαση για το αν θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ για το ζήτημα των σχολείων αλλά και του λιανεμπορίου.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε αρχικά ότι τα αυξημένα κρούσματα και οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού προκαλούν ανησυχία στους επιστήμονες.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε ότι «αναμέναμε μια αυξητική τάση, με ανοιχτά τα μαγαζιά και τα σχολεία. Η αύξηση της κινητικότητας βοηθάει τη διασπορά του κορωνοϊού».

Σε ερώτηση αν μπορεί να ανατραπεί η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι «καθημερινά ζυγίζουμε τα δεδομένα ώστε να επέμβουμε άμεσα όπου χρειαστεί. Αν δούμε ανησυχητικά στοιχεία τις προσεχείς ημέρες θα λάβουμε μέτρα. Επειδή όμως χθες, όπως είδαμε, υπήρξε μια αύξηση και ειδικά στην Αττική θα πρέπει να περιμένουμε έως την Πέμπτη οπότε θα συζητηθούν και τα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα στελέχη».