Αυστρία: Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ θα γίνει αστυνομικό τμήμα

315
Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ θα γίνει αστυνομικό τμήμα

Αστυνομικό τμήμα θα στεγαστεί στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ στην Αυστρία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Το αυστριακό Κράτος αγόρασε πρόσφατα του σπίτι στο Μπρανάου (Branau), την πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, έχει ήδη γίνει πρόσκληση σε αρχιτέκτονες να καταθέσουν σχέδια για την ανακαίνιση του κτιρίου.

«Η μελλοντική χρήση του σπιτιού θα στείλει το αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι στο κτίριο αυτό δε θα αναβιώσει η μνήμη του ναζισμού», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας.

Αρχιτέκτονες από όλη την Ευρώπη προσκαλούνται να καταθέσουν τα σχέδιά τους για το κτίριο, για τον ανασχεδιασμό αυτόν το μήνα και ομάδα ειδικών και δημοσίων υπαλλήλων θα επιλέξουν το σχέδιο μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Παρά το ότι ο Αδόλφος Χίτλερ γεννήθηκε στην Αυστρία, η Βιέννη για δεκαετίες υποστήριζε ότι ήταν αυτή που έπεσε πρώτη θύμα του ναζισμού, ως μέρος της χιτλερικής Γερμανίας το 1938.

Πάντως, πρόσφατες κυβερνήσεις αναγνώρισαν ότι οι Αυστριακοί συμμετείχαν στα εγκλήματα των ναζί και ότι η αντίσταση στον Χίτλερ ήταν πολύ μικρή.