Αυτά είναι τα άγνωστα συμπτώματα του κορωνοϊού

233

Τις τελευταίες ημέρες έρχονται στο προσκήνιο και νέα συμπτώματα του νέου κορωνοϊού, που εμφανίζονται πιο σπάνια, σε σχέση με τα γνωστά σε όλους μας (πυρετός, βήχας, δύσπνοια).

Πρόσφατες αναφορές συσχετίζουν και άλλα συμπτώματα με τη νόσο COVID-19, τα οποία αν και δεν εμφανίζονται συχνά μπορεί να μας προειδοποιήσουν ότι έχουμε κολλήσει τον ιό.

Όπως εξήγησε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας πρόκειται για την άτυπη συμπτωματολογία όπου «άνθρωποι με τέτοια συμπτωματολογία μπορεί να έχουν διάρροια ή άτομα στα οποία διαταράσσεται η λειτουργία της όσφρησης και δεν μπορούν να μυρίσουν οσμές ή ταυτόχρονα να διαταράσσεται η γεύση».

Τόνισε ακόμη ότι «το 40% των περιπτώσεων ανοσμίας, δηλαδή απώλειας ή υπολειτουργίας της αίσθησης της όσφρησης, εμφανίζεται μετά από μια ίωση, συνήθως ίωση και λοίμωξη του αναπνευστικού».

«Όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό, τόσο περισσότερο θα τον καταλαβαίνουμε και θα υιοθετούμε αντίστοιχες στρατηγικές πρόληψης και απομόνωσης ατόμων, ακόμα και με ήπια ή άτυπη συμπτωματολογία», σχολίασε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα άτυπα αυτά συμπτώματα.