Αυτά είναι τα σχέδια της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

175
τα σχέδια της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Την παρουσίαση δύο σχεδίων για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων με τις κωδικές ονομασίες ”Ιόλαος” και "Δάρδανος", έκανε ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Πστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν αναλυτικά κάθε ενέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων ξεχωριστά κωδικοποιώντας όλα όσα περιλαμβάνονται στον υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, έτσι ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία για κανέναν φορέα σε περίπτωση εκδήλωσης φυσικών φαινομένων.

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι υλοποιούνται οι προτεραιότητες που έχει δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «Πρώτο μέλημα του κράτους ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η έγκαιρη πρόληψη και διαχείριση των καταστάσεων που προκαλούν τα έκτακτα φαινόμενα βρίσκονται στο κέντρο του σχεδιασμού μας .Το κράτος είναι εδώ. Η καρδιά της Πολιτικής Προστασίας χτυπάει εδώ. Η προστασία και ασφάλεια όλων των πολιτών είναι καθήκον μας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακατάπαυστα για τον ιερό αυτό σκοπό».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Περνάμε από τη φάση του αυτοσχεδιασμού στη φάση των επιστημονικών δεδομένων, σε όλες τις διαδικασίες διαχείρισης κρίσεων».

Ακόμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί για διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την Πολιτική Προστασία, ενώ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα και με τις εντολές του πρωθυπουργού, θα έχουν ολοκληρωθεί και όλα τα υπόλοιπα σχέδια για τις φυσικές καταστροφές.