Αυτές είναι οι νέες εκπομπές στο πρόγραμμα της ΕΡΤ

422
Αυτές είναι οι νέες εκπομπές στο πρόγραμμα της ΕΡΤ

Νέες εκπομπές θα κάνουν πρεμιέρα στην ΕΡΤ το επόμενο διάστημα.

Μετά την πολιτική εκπομπή «10» που παρουσιάζει εδώ και δύο εβδομάδες η Ολγα Τρέμη έφτασε η στιγμή να ανακοινωθούν και δύο ακόμα νέα projects καθώς και η νέα σύνθεση της πρωινής εκπομπής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Οι δημοσιογράφοι Γιάννης Πιτταράς και Δημήτρης Κοτταρίδης θα παρουσιάζουν από τον Ιανουάριο τη νέα πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 από τις 6 ως τις 10 το πρωί. Η νέα ενημερωτική εκπομπή που θα είναι μικτή παραγωγή, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Αρχισυντάκτης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος και τους παρουσιαστές θα πλαισιώσουν το δημοσιογραφικό, τεχνικό και καλλιτεχνικό δυναμικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το ημερήσιο κόστος της τετράωρης εκπομπής ανέρχεται στα 1.990 ευρώ, μειωμένο κατά 110 ευρώ από την αντίστοιχη μικτή παραγωγή που υπήρχε στην ΕΡΤ μέχρι πρότινος και η απόφαση προβλέπει τη μετάδοσή της για όλο το 2020.

Ακόμα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ενέκρινε τον εμπλουτισμό του προγράμματος με δύο ακόμη εξωτερικές παραγωγές.

Η πρώτη εκπομπή θα είναι ταξιδιωτική, θα γυρίζεται εξ ολοκλήρου εκτός στούντιο, με στόχο την προβολή γνωστών και άγνωστων σημείων της Ελλάδας.

Την εκπομπή θα παρουσιάζει η δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου που είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τη δημόσια τηλεόραση. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν 24 επεισόδια συνολικού κόστους 232.000 ευρώ.

Η δεύτερη θα εκπληρώσει μια πρωτότυπη ιδέα, καθώς πρωταγωνιστές θα είναι κάθε φορά δύο γνωστά, αλλά φαινομενικά ετερόκλητα πρόσωπα από το δημόσιο βίο (τραγουδιστές, ηθοποιοί, συγγραφείς, αθλητές κ.λπ.), οι οποίοι θα συζητούν μεταξύ τους, χωρίς την παρουσία συντονιστή δημοσιογράφου.

Το κόστος που εγκρίθηκε για 24 επεισόδια είναι 100.200 ευρώ.