Αυτές είναι οι προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης

40
οι προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης

Φοροελαφρύνσεις, εκκρεμείς συντάξεις, Ασφάλεια, ΔΕΗ και επενδύσεις είναι οι προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Οι υπουργοί της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που ανέλαβαν την Τρίτη τα καθήκοντά τους έκαναν ατυπες προγραμματικές δηλώσεις.

Η νέα Κυβέρνηση θέλει να «τρέξει» κάποια θέματα και μάλιστα οι περισσότεροι επισήμαναν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για χάσιμο χρόνου.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο με τους νέους υπουργούς, Χρήστο Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη να θέτουν ως πρώτο στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει να διαχειρισθεί και την «καυτή πατάτα» της ΔΕΗ.

Στο στόχο της ελάφρυνσης της φορολογίας εστίασε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ήδη την πρώτη του συνάντηση με την ιδιότητα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον ceo της Lamda για την επένδυση στο Ελληνικό- δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης να ξεκινήσει άμεσα η εμβληματική επένδυση.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον κρίσιμο τομέα της δημόσιας ασφάλειας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε ήδη χαρτογράφηση του ανθρώπινου δυναμικού για να εντοπιστούν αστυνομικοί που μπορεί από τα γραφεία να βγουν στο δρόμο, ενώ η νέα αντεγκληματική πολιτική που θα εφαρμόσει θα ανακοινωθεί στις 22 Ιουλίου.

Η πρώτη μέρα της τέταρτης θητείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περιελάμβανε δύο μεγάλες συσκέψεις - η πρώτη για την αντιπυρική περίοδο και η δεύτερη για την ασφάλεια.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έθεσε ως βασικό και άμεσο στόχο να εκδοθούν οι 250.000 συντάξεις που εκκρεμούν.

Η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χαρακτήρισε την Παιδεία ως τη μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να γίνει για τη χώρα.