Αυθαίρετα: Στα 2.000.000 ευρώ το συνολικό ύψος των προστίμων στη Μύκονο

206

Νέο πρόστιμο-μαμούθ επιβλήθηκε σε ξενοδοχείο στον Πλατύ Γυαλό της Μυκόνου.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μετά το αρχικό πρόστιμο των 350.000 ευρώ συν 175.000 ευρώ πρόστιμο συντήρησης του αυθαιρέτου είχε κάνει αίτηση συμμόρφωσης ώστε να επαναφέρει το ακίνητο στην αρχική του μορφή, ωστόσο σε αιφνίδιο έλεγχο της Πολεοδομίας Σύρου το πρωί της περασμένης Παρασκευής παρατηρήθηκαν νέες παραβάσεις με αποτέλεσμα να δοθεί εκ νέου εντολή για διακοπή εργασιών, ενώ πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να επιβληθεί και νέο πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την συνεχή παρουσία της αστυνομίας στη συγκεκριμένη παραλία, τους ελέγχους και το αρχικό πρόστιμο της Πολεοδομίας Σύρου, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου έδειξε αποφασισμένος να ολοκληρώσει τις εργασίες επέκτασης της επιχείρησης του, δίνοντας εντολή στα συνεργεία να πιάνουν δουλειά μόλις έβλεπαν το περιπολικό του Α.Τ Μυκόνου να απομακρύνεται από το σημείο.

Πριν από περίπου 20 μέρες, κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου αποτελούμενο από δυο υπαλλήλους βρέθηκαν στη Μύκονο για 48ωρες, προκειμένου να εξετάσουν μια σειρά από καταγγελίες που αφορούν σε παράνομες οικοδομικές εργασίες σε ξενοδοχεία, γνωστά εστιατόρια και πολυτελείς κατοικίες.

Δεν είναι υπερβολή ότι μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό όριο των 48 ωρών, οι δυο υπάλληλοι της Πολεοδομίας με την βοήθεια ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, επέβαλαν πρόστιμα ύψους 1.200.000 ευρώ σε 23 συνολικά αυθαίρετα.

Με τους νέους ελέγχους το ύψος των προστίμων έφτασε τα 2.000.000 ευρώ ενώ μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί μόνο το 1/3 του νησιού.