Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία μιας Μαύρης Τρύπας (εικόνα&Video)

143
Η πρώτη φωτογραφία μιας Μαύρης Τρύπας

Στη δημοσίευση της πρώτης φωτογραφίας μιας Μαύρης Τρύπας προχώρησαν επιστήμονες.

Αυτό το γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα εποχή όχι απλά στην κατανόηση του Διαστήματος αλλά στην εξέλιξη της επιστήμης της Κοσμολογίας και της δημιουργίας του Σύμπαντος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, πρόκειται για ένα κοσμικό «τέρας» με διάμετρο 40 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα και απέχει 500 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα ή 55 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη. Σημειώνεται ότι ως έτος φωτός ορίζεται η απόσταση που διανύει το φως σε ένα έτος, «τρέχοντας» με ταχύτητα 300.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

Η λήψη της φωτογραφίας κατέστη δυνατή με τη χρήση μιας συστοιχίας οκτώ τηλεσκοπίων σε όλο τον κόσμο ενώ ο καθηγητής Heino Falcke του Πανεπιστημίου Radboud στην Ολλανδία, ο οποίος και πρότεινε το πείραμα, δήλωσε ότι η μαύρη τρύπα εντοπίστηκε στον γαλαξία Messier 87. Η εικόνα προέκυψε μετά από δύο χρόνια υπολογιστικής ανάλυσης των παρατηρήσεων από τη συστοιχία των τηλεσκοπίων.

«Έχει μάζα 6,5 δισεκατομμυρίων φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Ήλιου και είναι μία από τις βαρύτερες μαύρες τρύπες που νομίζουμε ότι υπάρχουν. Έχουμε μπροστά μας ένα σώμα μεγαλύτερο από το σύνολο του Ηλιακού μας Συστήματος» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Περιγράφοντας την εικόνα, τόνισε ότι η πορτοκαλί άλως στη φωτογραφία, ένα δαχτυλίδι φωτιάς όπως το χαρακτήρισε, είναι το φως το οποίο κυρτώνεται σε σχεδόν «τέλειο κύκλο» γύρω από την Μαύρη Τρύπα.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος και η ισχύς της, οι επιστήμονες τόνισαν ότι εκτοξεύει στο διάστημα έναν ενεργειακό πίδακα διαστάσεων 5.000 ετών φωτός.

tripa_main

Η πρώτη φωτογραφία μιας Μαύρης Τρύπας είναι γεγονός