Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο με τρισδιάστατο ταμπλό το οποίο δεν απαιτεί χρήση γυαλιών (εικόνες)

375
Το πρώτο αυτοκίνητο με τρισδιάστατο ταμπλό

Έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο όχημα με τρισδιάστατο πίνακα οργάνων που δεν απαιτεί ειδικά γυαλιά από τους επιβάτες είναι η πολυτελής φίρμα αυτοκινήτων του ομίλου Hyundai, η Genesis.

Το Genesis GV80 SUV θα είναι το πρώτο όχημα το οποίο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Continental, η οποία μπορεί να προβάλλει τρισδιάστατες εικόνες και λοιπές ενδείξεις στο ταμπλό του αυτοκινήτου, χωρίς να απαιτείται η χρήση ειδικών γυαλιών από τον οδηγό ή τους επιβάτες.

Πρόκειται για μία τεχνολογία που είναι έτοιμη να κάνει την επίσημη εμπορική της εμφάνιση σε μία έκδοση του εν λόγω SUV της θυγατρικής εταιρείας της Hyundai.

To σύστημα της Continental χρησιμοποιεί ειδική τεχνολογία που εντοπίζει πού είναι στραμμένο το βλέμμα του οδηγού και ρυθμίζει με τέτοιο τρόπο την προβολή των στερεοσκοπικών εικόνων προκειμένου να δημιουργείται το απαιτούμενο τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

Η Continental εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να εστιάσει ο οδηγός σε όσα είναι πραγματικά σημαντικά κατά τη διάρκεια της οδήγησης και όχι σε περιττές ενδείξεις που μπορούν να του αποσπάσουν την προσοχή.

Ειδικά στην περίπτωση που εμφανίζεται μία επείγουσα ενημέρωση, αυτή θα εμφανίζεται στο προσκήνιο ανάλογα με τη σπουδαιότητα της.

Στο σύστημα της Continental υπάρχει ενσωματωμένο ένα στοιχείο που μελετά το επίπεδο της κούρασης του οδηγού, ενώ υπάρχει και η πρόβλεψη για ειδοποίηση του οδηγού, εάν η προσοχή του είναι επικίνδυνα στραμμένη προς τις τρισδιάστατες εικόνες και όχι στο δρόμο.