Αυτοί είναι οι 5 που ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραπέμψει σε Προανακριτική

220

«Δυναμίτη» στο πολιτικό σκηνικό ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση με την πρόθεση της να στήσει Προανακριτική για την υγεία, με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και με φόντο βέβαια τις εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, το πόρισμα για την υγεία δείχνει προανακριτική για πέντε άτομα.

Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη (για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ), τον επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλο (υπόθεση εμβολίων και ΚΕΕΛΠΝΟ), τους Ανδρέα Λοβέρδο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Μάκη Βορίδη της ΝΔ (υπόθεση Ερρίκος Ντινάν) και τον Μάριο Σαλμά (για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, προς το παρόν η Εξεταστική πρόκειται να εξετάσει ένα προς ένα τα κεφάλαια που την απασχόλησαν μέσα από τα αντίστοιχα κεφάλαια του πορίσματος.

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου θα εισαχθεί προς συζήτηση το μέρος του σχεδίου που αφορά στο Ερρίκος Ντινάν, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου το μέρος που αφορά στις αρθροσκοπήσεις, στις 12 Νοεμβρίου το σκέλος που αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ και την Τρίτη 20 Νοεμβρίου το σκέλος που αφορά στο φάρμακο.

Στις 21 Νοεμβρίου αναμένεται να υποβληθεί το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου εκείνος να το φέρει στην Ολομέλεια.