ΔΑΠ: «Σκηνικό από ταινία πολέμου το ΑΠΘ»

128

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και στις σοβαρές καταστροφές που προκλήθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ.

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ αναφέρει τα εξής:

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο κέντρο της δημοσιότητας.

Αυτό δεν συνέβη φυσικά για τους αυτονόητους λόγους που θα έπρεπε τα πανεπιστήμια να απασχολούν τη δημόσια σφαίρα, δηλαδή το επιστημονικό έργο και τις διακρίσεις τους, αλλά για τον αδιανόητο λόγο ότι για άλλη μια φορά οι εγκαταστάσεις του ΑΠΘ και ιδίως της Θεολογικής Σχολής θυμίζουν σκηνή από πολεμική ταινία. Βέβαια, διαθέτουμε σοβαρές αμφιβολίες αν ακόμα και σε πολεμική ταινία θα ήταν τόσο έντονες οι καταστροφές.

Οι γνωστοί άγνωστοι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του ελληνικού πανεπιστημίου. Διακηρύττουν ότι είναι κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ στην πραγματικότητα είναι κατά της ύπαρξης δημοσίων πανεπιστημίων, αν κρίνει κανείς από τη δράση τους.

Σύντομα τα πανεπιστήμια μας θα προχωρήσουν στη νέα εποχή. Εκεί που σήμερα κυριαρχούν οι μολότοφ και οι βανδαλισμοί, αύριο θα επιστρέψει η δημοκρατική ελευθερία».