Δείπνο Μητσοτάκη - Λαγκάρντ: Στο επίκεντρο «κόκκινα» δάνεια και πλεονάσματα

265
Δείπνο Μητσοτάκη - Λαγκάρντ: Στο επίκεντρο «κόκκινα» δάνεια και πλεονάσματα

Συνάντηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Κριστίν Λαγκάρντ θα παραθέσει ειδικό αποχαιρετιστήριο δείπνο στη Φρανκφούρτη για την αποχώρηση του Μπενουά Κερέ, μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ.

Καλεσμένοι στο δείπνο, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς και όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης.

Στη συνάντηση αναμένεται να κυριαρχήσουν το σχέδιο «Ηρακλής» για τα «κόκκινα» δάνεια, η προοπτική ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα, η Κριστίν Λαγκάρντ φαίνεται να συμφωνεί με το ελληνικό αίτημα και έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν ανοιχτά υπέρ χαμηλότερων, πιο ρεαλιστικών στόχων για τα ελληνικά πλεονάσματα,  λέγοντας ότι οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, στους οποίους έχει δεσμευτεί η Ελλάδα, πρέπει "να επανεξεταστούν με μεγάλη προσοχή”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, είχε αποκαλύψει ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να ξεφύγει το ταχύτερο η χώρα από το καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης, που διαρκεί έως τα μέσα του 2022.