Δείπνο Μητσοτάκη - Ράμα με θέα την Ακρόπολη (Φωτογραφίες)

142

Δείπνο στον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα παραθέτει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Ράμα βρίσκεται στην Αθήνα με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ. Στο δείπνο εργασίας που παραθέτει ο Ελληνας πρωθυπουργός στον Αλβανό ομόλογό του, παραβρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Κατά την διάρκεια του δείπνου αναμένεται ο κ. Μητσοτάκης να συζητήσει με τον Αλβανό ομόλογό του και τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με έμφαση στις ενέργειες της Αθήνας να οριοθετήσει την ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί και στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία. Η Αθήνα δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον της για το ενδεχόμενο αυτό, ενώ και τα Τίρανα από την πλευρά τους επιθυμούν διακαώς την ελληνική υποστήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Όπως είναι γνωστό, το 2009 επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, υπήρξε συμφωνία οριοθέτησης με την Αλβανία, την οποία ακύρωσε λίγο αργότερα το Συνταγματικό Δικαστήριο της γειτονικής χώρας. Μεταξύ αυτών που είχαν στραφεί δικαστικά κατά όσων είχαν υπογράψει από την αλβανική πλευρά τη συμφωνία με την Ελλάδα ήταν και ο σημερινός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Δείτε φωτογραφίες από το δείπνο

5145988
5145998
5146000
5146002