Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Συμβουλές διακυβέρνησης δεν δεχόμαστε από αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα (Video)

12
Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα

Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

«Συμβουλές διακυβέρνησης δεν δεχόμαστε από αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο λαός μας έδειξε εμπιστοσύνη. Η ευθύνη είναι βαριά, αλλά την αναλαμβάνουμε με πλήρη συναίσθηση της σημασίας της αποστολής μας. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής την τρίτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων.

«Κύριε Τσίπρα θα σας ζητήσω να μπείτε στη μηχανή του χρόνου και να προσγειωθείτε στο σήμερα. Στις 7 Ιουλίου έγιναν Εκλογές και τις χάσατε. Ψεύτες και λαϊκιστές δεν σας λέμε εμείς αλλά η πλειοψηφία του λαού που τοποθετήθηκε με την ψήφο του. Καλό θα ήταν να αλλάξετε λογογράφο. Γιατί αν τα κάνατε όλα τόσο καλά μάλλον το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Έχετε υποστεί τρεις εκλογικές ήττες σε διάστημα έξι εβδομάδων», είπε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο λαός μας έδειξε εμπιστοσύνη. Η ευθύνη είναι βαριά, αλλά την αναλαμβάνουμε με πλήρη συναίσθηση της σημασίας της αποστολής μας. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μίλησαν τόσοι πολλοί βουλευτές αλλά και η αίθουσα της Ολομέλειας ήταν αρκετά γεμάτη.

Η Βουλή πρέπει να γίνει ο καθρέφτης μιας χώρας που αλλάζει, που περνά στην εποχή της ελπίδας και της δημιουργίας. Είμαι 15 χρόνια βουλευτής αλλά για πρώτη φορά αισθάνθηκα σε αυτήν την αίθουσα έναν αέρα αισιοδοξίας. Η ευθύνη μας είναι βαριά την αναλαμβάνουμε όμως».

«Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να περάσει ούτε μια μέρα που δεν θα αξιοποιήσω για να κάνω την ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Τώρα είναι ώρα να κάνουμε πραγματικότητα την Αυτοδύναμη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ενωμένοι μπορούμε, και θα το κάνουμε.

Ένας νέος εκλογικός νόμος προσφέρει αναλογικότητα και κυβερνησιμότητα. Ναι, κύριε Τσίπρα, όταν ένα κόμμα παίρνει 40% δικαιούται να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε για επόμενα βήματα της Κυβέρνησης: «Τα έργα μετρούν πολύ περισσότερο από τα λόγια. Το μήνυμα από αυτήν τη συζήτηση έχει φτάσει στην κοινωνία και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες βλέπουν τα βήματά μας.

Βήμα 1ο: Η χώρα αποκτά κύρος στο εξωτερικό. Και σε αυτό παίζει ρόλο και ο Συνταγματική Αναθεώρηση και η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Και ναι κ. Τσίπρα όταν ένα κόμμα παίρνει 40% αξίζει να έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Βήμα 2ο: από την φτώχεια περνάμε στις επενδύσεις και στις δουλειές για όλους. Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ ψηφίζονται ως κατεπείγον την επόμενη εβδομάδα.

Κύριε Τσίπρα όταν ελαφρύνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 20% για όλους, τότε δεν αναφερόμαστε στην Εκάλη αλλά στην μεσαία τάξη την οποία εσείς με την πολιτική σας εξοντώσατε.

Παιδεία και υγεία καθίστανται προτεραιότητες. Αναφερθήκατε κ. Τσίπρα στους 4.500 εκπαιδευτικούς για την ειδική αγωγή και πράγματι το αναγνώρισα. Ήταν όμως κάτι ημιτελές και εμείς για τις ολοκληρώσουμε για να είναι στις θέσεις τους.

Ξεκινούν από εκεί προσλήψεις μαζί με αυτές που έχουμε προαναγγείλει για την ασφάλεια. Θα δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στις προσλήψεις αναπληρωτών. Είναι αδιανόητο σήμερα θα υπάρχουν αναπληρωτές καθηγητές οι οποίοι υπηρετούν την Δημόσια Παιδεία για 10-12 χρόνια και να ζουν με τον φόβο της ετήσιας ανανέωσης.

Οι γειτονιές επιστρέφουν στους κατοίκους τους. Θα πατάξουμε την ανομία μέσα στις φυλακές. Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

Βέβαια φοιτητές και καθηγητές ανακτούν τα Πανεπιστήμια, καθώς καταργείται το άσυλο

«Το δίδυμο της καταστροφής»

Ο πρωθυπουργός σχολίασε και την ομιλία Βαρουφάκη λέγοντας: «Το δίδυμο της καταστροφής, Τσίπρας - Βαρουφάκης βρίσκεται στην Βουλή, και θα μας δώσετε εσείς συμβουλές για διαπραγματεύσεις; Συμβουλές διαπραγμάτευσης από εσάς και τον κ. Βαρουφάκη η παράταξη αυτή δεν δέχεται».

Ενώ απευθυνόμενος στην Φώφη Γεννηματά είπε «Ρωτώ και σας κ. Τσίπρα και την κ. Γεννηματά, τι καλύτερη απόδειξη υπάρχει για το ότι εμπιστευόμαστε τους δημοσίους υπαλλήλους, από το να εκχωρούμε στους γενικούς διευθυντές το δικαίωμα απογραφής για ατομικές πράξεις, που εσείς ξεκινήσατε; Αυτή είναι η απόδειξη ότι είμαστε απέναντι στο κομματικό κράτος».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Η Ελλάδα καθίσταται ισχυρή στην Ευρώπη και στον κόσμο. Για τα όσα λέγονται για την αλλαγή της στασης μας στην Συμφωνία των Πρεσπών, εγώ είχα πει από αυτό το βήμα, ότι είναι μία κακή συμφωνία.

Είχα πει όμως πως αν κυρωθεί δεν αλλάζει μονομερώς, αλλά θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τις συνέπειές της. Θα πραγματοποιήσουμε μια παγκόσμια καμπάνια για την αυθεντική, την Ελληνική Μακεδονία.

Και αν κ. Τσίπρα δεν βάλετε πλάτη επειδή θεωρείτε σπουδαία την συμφωνία σας, θα τα κάνουμε μόνοι σας».

«Οι φυλακές γίνονται πάλι φυλακές»

«Οι φυλακές γίνονται πάλι φυλακές. Αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτό το μέτρο γιατί θα πατάξουμε το έγκλημα μέσα στις φυλακές. θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είναι οι πολίτες ασφαλείς" είπε ο πρωθυπουργός. Ακόμα, τόνισε πως καταργείται αμέσως το άσυλο της "ανομίας" στα Πανεπιστήμια και κάλεσε το ΚΙΝΑΛ να ξεκαθαρίσει τη θέση του καθώς όπως είπε ακούγονται ψίθυροι ότι σκέφτεται να αλλάξει θέση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ενώ συμπλήρωσε ότι «Είχα πει ότι η μείωση πλεονασμάτων θα είναι εφικτή όταν αποδείξουμε έμπρακτα την μεταρρυθμιστική μας δυναμική».

Επίσης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ότι τα έφερε έτσι που βρίσκονται στη Βουλή, το δίδυμο της καταστροφής του πρώτου εξαμήνου του 2015».

«Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και ξεχωριστή αναφορά στην κατάσταση της ΔΕΗ και το πλάνο της Νέας Δημοκρατίας για την διάσωσή της.

Συγκεκριμένα και αναφερόμενος στον προηγούμενο πρωθυπουργό είπε: «Κύριε Τσίπρα όταν παραλάβατε την ΔΕΗ είχε ανακεφαλαιοποίηση 1,7 δισεκατομμύρια και την παραδώσατε με λίγο παραπάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ανεξάρτητος ορκωτός ελεγκτής κατέγραψε ότι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας καταγράφουν αβεβαιότητα για το αν μπορεί η ΔΕΗ να συνεχίσει να λειτουργεί.

Έχετε μεγάλη ευθύνη κ. Τσίπρα και κ. Τσακαλώτε για τα χάλια της ΔΕΗ».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Κι αν χρειαστεί να πωληθούν και κάποια περιουσιακά στοιχεία για να σωθεί η εταιρία θα το κάνουμε γιατί αλλιώς θα χρεωκοπήσει και θα μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι και θα καταρρεύσει το ενεργειακό σύστημα της χώρας και θα φταίτε εσείς

Κάποιοι βουλευτές θέλησαν να επενδύσουν τις ενστάσεις τους με κριτήρια δήθεν πολιτικά και μίλησαν για "ταξικές πολιτικές". Έπεσαν έξω. Τα ίδια επιχειρήματα έλεγαν και πριν τις εκλογές, και οι πολίτες στην κάλπη τα συνέτριψαν.

Το πρόβλημα της χώρας είναι πως θα παραχθεί πολύ περισσότερος πλούτος για να μπορεί να διανεμηθεί στη συνέχεια δίκαια».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή: