Δείτε πως επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης

250

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Leeds έκαναν μια μικρή μελέτη και βρήκαν έναν τρόπο για να φρενάρουν τη διαδικασία γήρανσης, σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών.

Αυτό που έκαναν ήταν να «χτυπήσουν» το αυτί με ηλεκτρικό ρεύμα, διεγείροντας το πνευμονογαστρικό νεύρο, που συνδέεται με την καρδιά, τους πνεύμονες και το έντερο, κάτι που οδήγησε σε βελτιώσεις στο σώμα, στον ύπνο και στη διάθεση.

Όπως δήλωσε η επιστημονική ομάδα στο περιοδικό Ageing, η διαδικασία θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων.

Η θεραπεία γινόταν καθημερινά επί 15 λεπτά, για διάστημα δύο εβδομάδων. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι μπορεί να επιβραδύνει μία από τις σημαντικές επιπτώσεις που έχει η γήρανση και να βοηθήσει τους ανθρώπους να γερνούν καλύτερα.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές δήλωσαν ότι η διέγερση του αυτιού με ηλεκτρικό ρεύμα θα μπορούσε να προστατέψει από χρόνιες παθήσεις, που συνδέονται με την ηλικία, όπως η υπέρταση, οι καρδιακές παθήσεις και η κολπική μαρμαρυγή.

«Το αυτί είναι σαν μια πύλη, μέσω της οποίας μπορούμε να επηρεάσουμε την μεταβολική ισορροπία του σώματος, χωρίς την ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή ή επεμβατικές διαδικασίες», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Dr Beatrice Bretherton, από τη Σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Leeds.