Δεν θα απεργήσουν τελικά αύριο οι εκπαιδευτικοί των Πανελλαδικών Εξετάσεων

123
Δεν θα απεργήσουν τελικά αύριο οι εκπαιδευτικοί των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Δεν θα απεργήσουν τελικά αύριο οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το πρωί η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά της, προγραμματισμένης για αύριο, 16 Ιουνίου, απεργίας της ΑΔΕΔΥ με στόχο τη διασφάλιση των Πανελλαδικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην αγωγή εξηγείται ότι η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

Μιλώντας στα “Παραπολιτικά fm”, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, τόνισε ότι η αγωγή προς την ΑΔΕΔΥ έχει ως στόχο να μη τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων.

Ακόμα, η Ζέττα Μακρή τόνισε ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από την απεργία και αναμένεται η απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Tο υπουργείο Παιδείας υποστήριξε πως η απεργία θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. 

«Δεν προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των αναγκών των πανελλαδικών εξετάσεων» τόνισαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας και επισήμαναν πως η απεργία γίνεται «σε βάρος των μαθητών, που ταλαιπωρούνται προηγούμενο διάστημα λόγω πανδημίας και τώρα ξανά εν μέσω πανελληνίων εξετάσεων».

Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει τη συνεδρίασή του και αναμένεται να επανέλθει μετά τις 2 οπότε και θα συνεχιστεί η συζήτηση.