Δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για Τσίπρα

191

Πριν μερικές ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις του για την κλιματική κρίση και τώρα, που τα περί «πράσινης ανάπτυξης» είναι της μοδός, όλα τα κόμματα θα διεκδικήσουν την «πράσινη» ψήφο. Αυτονοήτως, όποιος έχει στο πλευρό του τους Οικολόγους Πράσινους, θα έχει κατά τεκμήριο ένα προβάδισμα προς όσους ψηφοφόρους θελήσουν να ψηφίσουν (και) με περιβαλλοντικά κριτήρια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, καταλαβαίνει πως με τον τρόπο που εξαπάτησε το συγκεκριμένο κόμμα με την έδρα του Φλαμπουράρη, μάλλον δύσκολα θα τους πείσει ξανά για συνεργασία. Για τον λόγο αυτό, η Κουμουνδούρου προσπαθεί να «κορφολογήσει» ό,τι μπορεί, καθώς δεν πέρασε απαρατήρητη η πρόσκληση που απηύθυνε τηλεφωνικά στην πρώτη επιλαχούσα, Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ περί «πράσινης ανάπτυξης».

Η ίδια δεν πήγε ως εκπρόσωπος των Οικολόγων, αλλά ως... μονάδα, αφού οι «Πράσινοι» δεν θέλουν πλέον ούτε να ακούσουν για Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχόλιο, μάλιστα, του Αλέξη Τσίπρα, μετά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε η πρώην συνεκπρόσωπος των Οικολόγων δείχνει τις προθέσεις του: «αν και πράσινη, μίλησε σαν κόκκινη», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.