Δεν υποκύπτει στον πειρασμό των εκλογών ο Μητσοτάκης - Στόχος του η διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος

90

Ένα κατηγορηματικό «όχι» επιφύλασσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούσαν στα δημοσιογραφικά γραφεία το τελευταίο διάστημα για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Την ώρα που η χώρα αγωνίζεται να βγει στο ξέφωτο μετά από την πολύμηνη περιπέτεια και τις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία, ο Πρωθυπουργός θεωρεί ύψιστη προτεραιότητα για τον ίδιο και την Κυβέρνηση να οδηγήσουν τη χώρα το συντομότερο σε ένα ασφαλές λιμάνι, αποκαθιστώντας στην κοινή γνώμη την ηρεμία και τη βεβαιότητα ότι τα δύσκολα πέρασαν και η Ελλάδα επιχειρεί πλέον με συγκροτημένο σχέδιο φυγή προς τα εμπρός ατενίζοντας το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Αν και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και ο πειρασμός για την πρόωρη διασφάλιση μιας δεύτερης θητείας είναι μεγάλος, εντούτοις ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τη σταθερότητα σεβόμενος το πραγματικό συμφέρον της πατρίδας και πλέον θέτει στις βασικές προτεραιότητες της δικής του διακυβέρνησης σε πρώτο πλάνο και όχι να σύρει τη χώρα σε εκλογικές περιπέτειες με μία κοινωνία, να βρίσκεται στα όρια της.

Για όσους παρακολουθούν την πολιτική πορεία του σημερινού Πρωθυπουργού από τα χρόνια που πρωτοεξελέγη βουλευτής το 2004, θεωρείται αυτονόητη αυτή η προσέγγιση που αναδεικνύει μεταξύ άλλων και το σεβασμό στις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Τσίπρας μάλλον θα ένιωσε ανακούφιση στο άκουσμα της απόρριψης των εκλογικών σεναρίων, διότι μ’ αυτό τον τρόπο κερδίζει πολιτικό χρόνο και παραμένει στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι βέβαια να κριθεί στην επόμενη εκλογική διαδικασία.

Ωστόσο, θεωρείται πιθανό σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ να αρχίζει σταδιακά να ψελλίζει εκ του ασφαλούς αιτήματα για πρόωρες εκλογές, γνωρίζοντας ήδη ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.