Δένδιας: «Πρωτοφανές πρώην πρωθυπουργός να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου υπουργού διεκδικώντας παρασημοφόρησή»

275
Ο Δένδιας κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στο ΥΠΕΞ

«Πρωτοφανή» χαρακτηρίζει την επίκληση δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από τον πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Είναι πρωτοφανές πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του. Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα», αναφέρει ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

Τσίπρας για Τσαβούσογλου: «Να το πάρω ως προσβολή ή ως παράσημο;»

«Τώρα, ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι "όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις" στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που "είναι υπερβολικά πατριώτης", πως να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο;».

Αυτό είχα αναφέρει νωρίτερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με ανάρτηση του στο Facebook, με αφορμή δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ως προς το ερώτημα που έθεσε για το πώς να εκλάβει τη εν λόγω δήλωση του Τούρκου υπουργείου Εξωτερικών, δηλαδή ως προσβολή ή ως παράσημο, καλεί να το απαντήσουν «οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν "προδοτική" Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα...».

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ήρθε η Κυβέρνηση Τσίπρα. Τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα έχουν γίνει υπερεθνικιστικά. Συμφωνήσαμε να ξεκινήσει πάλι ο διάλογος με τον νέο πρωθυπουργό».