Διάγγελμα Ερντογάν: Η επίθεση στην οικονομία μας είναι σαν επίθεση στη σημαία μας (Video)

118

Εν μέσω της ραγδαίας πτώσης της τιμής της λίρας, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι αυτοί που νομίζουν ότι η Τουρκία θα τα παρατήσει σύντομα θα καταλάβουν ότι κάνουν λάθος.

«Μία επίθεση στην οικονομία μας δεν έχει ουδεμία διαφορά από μία επίθεση στη σημαία μας», σημείωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι ο τουρκικός λαός είναι ικανός να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που βιώνει η χώρα.

Σε μήνυμα που απηύθυνε στον τουρκικό λαό για την γιορτή των Θυσιών (Kurban Bayramι) ο Ερντογάν ευχήθηκε η γιορτή αυτή να φέρει καλοσύνη σε όλη τον ισλαμικό κόσμο και την ανθρωπότητα.

Τόνισε ότι η χώρα έχει καταφέρει να επιβιώσει εδώ και χιλιάδες χρόνια χάρη στην ενότητα του λαού της. «Στις κακές μέρες μπορούμε να είμαστε ενωμένοι, να ενεργούμε σαν μία καρδιά, σαν μία γροθιά και κάθε επίθεση ή κάθε απόπειρα πραξικοπήματος των τελευταίων χρόνων έχει αντιμετωπιστεί.

Ο σκοπός τους είναι ένας: να κάνουν την Τουρκία και τον τουρκικό λαό να γονατίσει, να σκλαβωθεί. Εμείς όμως είμαστε λαός που προτιμάμε τη γροθιά από το να σκύψουμε το κεφάλι. Πολύ σύντομα αυτοί που πιστεύουν ότι θα καταφέρουν την Τουρκία να παραδοθεί χρησιμοποιώντας την συναλλαγματική ισοτιμία, θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κάνει μεγάλο λάθος, σημείωσε.

«Απαντάμε σε κάθε επίθεση ενάντια στην ελευθερία μας, τα σύμβολά μας και τη σημαία μας με την ίδια αποφασιστικότητα και εγρήγορση», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι οι εχθροί της χώρας δεν έχουν κατορθώσει να την καταστρέψουν με τη βοήθεια των τρομοκρατών και εγχώριων προδοτών, ενώ για την πτώση της λίρας επέρριψε την ευθύνη «σε ένα οργανωμένο σχέδιο των ΗΠΑ» για να φτάσει η αξία του νομίσματος σε ιστορικό χαμηλό.