Διαγωνισμό στο λαϊκισμό και την ανοησία κάνουν στον ΣYΡΙΖΑ

164

Δεν έχουν πλέον όριο οι λαϊκίστικες παρεμβάσεις και οι αντιπολιτευτικές κορώνες στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας, σαφώς εγκλωβισμένος στην εσωκομματική δίνη και τους βαρόνους του κόμματος, συνεχίζει το προσφιλές του σπορ της επαναστατικής γυμναστικής και ρίχνει άσφαιρα πυρά προς την Κυβέρνηση.

Η αγωνία και το άγχος του αρχηγού του Σύριζα να βγει από το λάκκο της εσωστρέφειας είναι έκδηλη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δείχνει να μην ικανοποιεί.

Ταυτόχρονα, η προκλητική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οικογενειακό τσιμπούσι εν μέσω καραντίνας ήρθε να δώσει ένα ακόμη ηχηρό χαστούκι στις προσδοκίες του Τσίπρα για αλλαγή της εικόνας της Κουμουνδούρου, με τον πρώην υπουργό να εξελίσσεται στον καλύτερο πολιτικό χορηγό του Μεγάρου Μαξίμου και να παρέχει συνεχώς επιχειρήματα, τόσο στην Κυβέρνηση για να χτυπά το ίδιο του κόμμα, όσο και στους πολίτες για να απομακρύνονται ακόμη περισσότερο από τον Σύριζα.

Άφθονο γέλιο και καυστικά σχόλια προκαλεί η τωρινή στρατηγική του Σύριζα, να ζητά δηλαδή εν μέσω πανδημίας παραιτήσεις υπουργών, αν και η ηγετική του ομάδα δεν μπαίνει καν στον κόπο να ξεστομίσει μια σωστή πρόταση για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και αρκείται στις παλιές «καλές» μεθόδους της στείρας άρνησης και του ανέξοδου καταγγελτικού λόγου.

Κοντολογίς, η ηγεσία του Σύριζα αδυνατεί να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και συνεχίζει ακάθεκτη στον δρόμο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα ιστορικό αδιέξοδο.