Διαψεύδει ο Ζούλας το ρατσιστικό tweet (εικόνες)

39
Διαψεύδει ο Ζούλας το ρατσιστικό tweet

Στα ψεύτικες αναρτήσεις στο twitter που του αποδίδονται και διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος και νέος πρόεδρος της ΕΡΤ σημειώνει πως δεν συνηθίζει να απαντά στην δημοσιογραφική κριτική αλλά μετά την αναπαραγωγή fake news, οφείλει να δώσει «κάποιες αυτονόητες διευκρινίσεις».

«Ο λογαριασμός μου @kzoulas στο twitter χακαρίστηκε προ μηνών και δεν είχα πρόσβαση σε αυτόν για αρκετές εβδομάδες, κάτι που είχα γράψει και όταν τον ανέκτησα. Στη συνέχεια και ενώ δεν είχα καμία δραστηριότητα στο twitter, ο λογαριασμός αυτός έγινε suspended προφανώς γιατί ο χάκερ στο διάστημα που δεν τον ήλεγχα, τον χρησιμοποίησε με παράνομο τρόπο που δεν γνωρίζω. Αυτό συνέβη ΠΡΙΝ από τις Ευρωεκλογές και επομένως είναι fake news ότι δήθεν τον κατέβασα χθες μόνος μου, μετά την πολύ τιμητική για μένα πρόταση της Κυβέρνησης να αναλάβω την θέση του προέδρου της ΕΡΤ», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

«Όσον αφορά ένα χυδαίο και ρατσιστικό τουιτ περί “Αφρικής και μαύρων” που μου αποδίδεται (και το είδα ξανά και εδώ στο FB), έχει κατασκευαστεί πριν από χρόνια από ένα parody account, το είχα διαψεύσει και τότε, και ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό όσων το αναπαράγουν σήμερα ως τάχα δικό μου ποστ», προσθέτει ο Κωνσταντίνος Ζούλας.

Τέλος, καταλήγει σημειώνοντας πως «όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας και προφανώς γνωρίζω ότι στο εξής θα είμαι ένας εύκολος στόχος κριτικής. Πόσο μάλλον όταν δέχθηκα την μεγάλη πρόκληση να συμβάλω στην προσπάθεια ανάκτησης της αμεροληψίας της ΕΡΤ. (Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω όσους μου ασκούν προκαταβολικά κριτική, ενώ πρωταγωνίστησαν στην παρακμή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης...)».

Το ψεύτικο tweet του Κωνσταντίνου Ζούλα από το 2014 διακινείται πάλι από τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφους αλλά και βουλευτές και πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Το tweet είχε αναρτηθεί τον Δεκέμβριο του 2014 από έναν λογαριασμό ο οποίος συχνά βγάζει ψεύτικες αναρτήσεις ως σάτιρα.