Διέγραψε τον Παπαχριστόπουλο ο Καμμένος-Διαλύεται η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ (έγγραφο)

282
Ο Καμμένος εκλιπαρεί τον Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του

Όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί μέσω twitter, αλλά και στην έναρξη της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα, ο Πάνος Καμμένος διέγραψε τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Νωρίτερα και λίγο πριν ανέβει στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο εντευκτήριο του κοινοβουλίου ο Πάνος Καμμένος είχε πει ότι θα «καρατομήσει» τον βουλευτή του αν και γνωρίζει ότι θα διαλυθεί η Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

«Το βάρος στην συνείδηση ότι θα χάσουν την δουλειά τους 50 άνθρωποι θα το έχουν οι αποστάτες», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι η διάλυση του κόμματός του προκλήθηκε από τις μεθοδεύσεις των Τσίπρα - Βούτση, ενώ προανήγγειλε πως «από τη Δευτέρα ξεκινά η άγρια αντιπολίτευση».

«Κύριε Πρόεδρε, Σας δηλώνω ότι ο βουλευτής Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος από σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2019 δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα "Ανεξάρτητοι Έλληνες -  Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία"», αναφέρεται στην σχετική επιστολή ο Πάνος Καμμένος.

Μετά τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου διαλύεται και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ καθώς δεν έχει πλέον τον απαιτούμενο αριθμό των πέντε βουλευτών.

Υπενθυμίζεται πως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει ανακοινώσει πως θα παραδώσει την έδρα του μετά την ψήφιση του Πρωτοκόλλου Ένταξής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, την οποία θα πάρει ο Τέρενς Κουίκ.