Διέσυρε τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης στην Βουλή: «Είσαι Ψεύτης και Αρχιερέας των Fake News»

40

Ξεπέρασε τον εαυτό στο Ψέμα, την Χυδαιότητα και τον Καθεστωτισμό ο Αρχιερέας των Fake News απερχόμενος ένοικος του Μαξίμου Τσίπρας, στην Βουλή.

Ο Τελειωμένος Τσίπρας - εμφανώς αγχωμένος και εκνευρισμένος- επιδόθηκε σε ακόμη ένα απίστευτο κρεσέντο ψεμάτων και ανακριβειών προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του διέσυρε κυριολεκτικά τον εκτός ελέγχου Τσίπρα, παραθέτοντας σειρά αδιαμφισβήτητων δεδομένων, που ανέδειξαν το πολιτικό αδιέξοδο Τσίπρα.

Η δευτερολογία Μητσοτάκη: Λέτε ότι είστε το νέο και εμείς το παλιό

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη δευτερολογία του είπε:

«Για να δούμε: Νίκος Κοτζιάς, Χρήστος Σπίρτζης , Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής – και εσείς νέος και χειροκροτείτε όρθιος - Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Μάρκος Μπόλαρης, Τζάκρη, Τόσκας, Μιχελογιαννάκης κ.α. Εχω και ορισμένους που άνηκαν στον δικό μας χώρο. Πάνος Καμμένος Κόλλια, Κουντουρά. Το καταθέτω στα πρακτικά ώστε την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για το παλίο και νέο για κοιταχτείτε λίγο στο υπουργικό και στην ΚΟ. Όταν πρόκειται για τις ψήφους του παλιού είναι καλοδεχούμενοι.

Το ποιος συνεχίζει τις χειρότερες εκφάνσεις τις παλιάς λογικής με ρουσφέτια, ταξίματα και ψέματα όλα αυτά ενσαρκώνονται στο δικό σας πρόσωπο.

Σας είδα ανήσυχο για τα ζητήματα της σκανδαλολογίας αν και αφιέρωσα 3 προτάσεις. Αναρωτιέμαι γιατί αναγκαστήκατε σήμερα σε τόσο έντονη κατάσταση φόρτισης να απολογηθείτε σε κάτι που δεν ανέφερα.

Μιας και το αναφέρατε σας κάνω ερώτηση: ασκήθηκε δίωξη κατά του Κιτσάκου που ήταν στέλεχός σας; Αυξήθηκαν τα χρέη της εταιρίας επι ημερών σας; Ισχύει ή όχι ότι ο Κιτσάκος κατήγγειλε 7 υπουργούς σας ότι του έλεγαν ας τα χρέη και εμείς σε καλύπτουμε».

Για το Μακεδονικό

Για το Μακεδονικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε:

«Δεν θα μας κουνάτε κανένα δάχτυλο ούτε θα εγκαλείται οργισμένος την παράταξη που ο πατριωτισμός της δεν αμφισβητήθηκε από κανένα.

Θα σας το ξαναπώ για να το καταλάβετε καλά. Εκεί που όλοι άλλοι είπαν όχι εσείς ειπατε ναι. Εσείς εκχωρήσατε γλώσσα και εθνότητα. Εσείς τα υπογράψατε και ζητάτε και τα ρέστα. Δεν ντρέπεστε λίγο.

Αυτά δεν είναι ζήτημα ερμηνείας. Τα αναφέρει η συμφωνία. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο κ. Ζάεφ συστηματικά σε όσα λεει – είναι και ο πιο μετριοπαθής – αναφέρει ότι κέρδισε όσα κανείς δεν τους είχε δώσει. Δεν σας προβλη,ματίζει ότι λεει πως είναι Μακεδόνες και μιλούν για μακεδονική γλώσσα. ΝΑ είστε προσεκτικός για τις αντισυγκεντρώχζεις. ¨ηρθατε στην εξουσία καβαλώντας το κύμα οργής που υπονομεύσατε με χυδαίο τρόπο. Φέρατε απέναντι σας την μεγάλη πλειοψηφία λαού.

Το ζήτημα αυτό δεν απασχολεί μόνο ,μια μερίδα ακραίων. Εμείς καταδικάσαμε με ξεκάθαρο τρόπο την καπήλευση του ζητήματα όταν εσείς ποτέ δεν τολμήσατε να καταδικάσετε την βία από όπου και αν προέρχεται

Για εσάς κάποτε υπήρχε η καλή βία της κάτω πλατείας και η κακή της αστυνομίας. Υπα΄ρχουν καλές και κακές καταλήψεις.

Για εμάς υπάρχει μόνο κακός και μαύρος φασισμός και τον καταδικάζουμε με απερίφραστο τρόπο γι αυτό μην τολμήσετε να μας ταυτίσετε με την μαύρη ακροδεξιά και μάλιστα αυτή με την οποία συγκυβερνάτε του κ. Καμμένου.

Εχετε βάλει την κοινωνία απέναντι. Αν θέλετε να τοποθετηθεί η κοινωνία κάντε εκλογές πριν την κύρωση της συνμφωνίας και θα πάρετε την οριστκή απάντηση του λαού."

Το θέμα της ονομασίας και της γλώσσας δεν αφορά μόνο κάποιες ακραίες δυνάμεις. Εμείς από την αρχή καταδικάσαμε τον εθνικισμό και τον φασισμό και τη βία από όπου κι αν προέρχεται... Εσείς κυβερνάτε με τον κ. Καμμένο και ζητάτε τα ρέστα από εμάς; Έχετε βάλει την κοινωνία απέναντι. Αν θέλετε κάνετε εκλογές πριν φέρετε τη συμφωνία στη Βουλή και εκεί θα πάρετε την απάντηση».