Διεθνολόγος στο One Channel για το ιρανικό τάνκερ: Οι Αμερικανοί θα επιχειρήσουν την κατάληψή του (βίντεο)

99

Για το ιστορικό του ιρανικού τάνκερ, τη διαδρομή που ακολούθησε, τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς, το που θα ελλιμενιστεί αλλά και για τα όσα συνεπάγεται για τη χώρα μας η ανανεωμένη συμφωνία με τις ΗΠΑ, μίλησε στην εκπομπή One Line Weekend, ο υποναύαρχος ε.α. και διεθνολόγος, Βασίλης Πολίτης.

Ο κ. Πολίτης νέφερε πως «δεν θα πάει στην Μερσίνα, διότι ο Ερντογάν έχει ήδη πολλά προβλήματα με Αμερικανούς και Ρώσους. Δεν συμφέρει καμία χώρα που συνεργάζεται με τις ΗΠΑ να δεχθεί το ιρανικό τάνκερ σε λιμάνι της χώρας του» είπε και πρόσθεσε ότι «για τους Αμερικανούς το ζήτημα είναι πλέον θέμα τιμής.

Εκτιμώ ότι θα επιχειρήσουν να καταλάβουν το πλοίο όταν ξεμείνει από καύσιμα».

Αναφορικά με την ανανεωμένη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σχολίασε πως «είναι καλή η συμφωνία με τις ΗΠΑ. Ενισχύει την Ελλάδα, απέναντι στους Τούρκους.

Μας έδωσαν κάποια ελικόπτερα. Θα μας δώσουν κι άλλα στο πλαίσιο της ναυτικής συνεργασίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε δέκα χρόνια να κάνουμε αγορές για το Πολεμικό μας Ναυτικό. Και γι’ αυτό έχει πέσει πάρα πολύ η ναυτική μας ισχύ» κατέληξε.