Διεύθυνση Αλλοδαπών: Εικόνες καταστροφής από τα κρατητήρια που πυρπόλησαν μετανάστες (Photos)

186
Εικόνες καταστροφής από τα κρατητήρια

Εικόνες καταστροφής μέσα από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη όταν τέσσερις μετανάστες έβαλαν φωτιά σε κελί του δευτέρου ορόφου σημαίνοντας συναγερμό σε Πυροσβεστική και Αστυνομία.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει το protothema.gr δείχνουν το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί έβαλαν φωτιά προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης καθώς στα κρατητήρια του Μεταγωγών στοιβάζονται υπεράριθμοι μετανάστες κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Μαλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι οι χώροι έχουν μετατραπεί σε προαναχωρησιακό κέντρο, χωρίς ωστόσο να πληρούνται οι προϋποθέσεις ενώ αν και ο προβλεπόμενος αριθμός ατόμων ορίζεται στα 240 άτομα, έχει αγγίξει μετά και την γιγαντιαία επιχείρηση χθες τα ξημερώματα στην Πάτρα με τους 60 αλλοδαπούς που οδηγήθηκαν εκεί για ταυτοποίηση, τα 300 άτομα.

Η πυρκαγιά στο τμήμα αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη ξέσπασε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης από ένα κελί στον δεύτερο όροφο, κινητοποιώντας την Αστυνομία και τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών μαζί με αντιπροσώπους που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών επισκέφτηκαν σήμερα τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

«Συνομιλήσαμε με τη Διοίκηση και τους συναδέλφους που υπηρετούν στα κρατητήρια και μείναμε άναυδοι από τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν. Χθες από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες με λεπτομερή ανακοίνωση σχετικά με το τι επικρατεί στο Αλλοδαπών, τι αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και τι πάρεργα τους έχουν φορτώσει. Δεν θα μείνουμε άπραγοι περιμένοντας πότε θα έχουμε θύμα συνάδελφο ή κρατούμενο», ανάφερε σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

32563483_10156267445977510_5062246633446572032_n