Δικαιολογημένη "έκρηξη" Μάρκου κατά Θεοδωράκη

11
Επεισόδιο με τη Μάρκου

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη και της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Μάρκου.

«Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να κινηθούμε πέρα από τους τίτλους και θα συνθήματα, το "ναι" και το "όχι"», ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης και ξεκαθάρισε πως δε θα θυσιάσει τις πεποιθήσεις του για να παραμείνει στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του Ποταμιού συνέδεσε το πολιτικό κόστος τόσο με τον λαϊκισμό, όσο και με τον συντηρητισμό.

Ως προς το μακεδονικό, τάχθηκε καθαρά υπέρ της λύσης, λέγοντας ότι είναι πάγια θέση του Ποταμιού, ενώ τάχθηκε κατά του πολυνομοσχεδίου.

«Θα πρέπει να δώσουμε το χέρι μας στους γείτονες μας να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη επιχειρηματική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια», σημείωσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

“Δεν θα γίνω άλλη μια κατσαρίδα της πολιτικής. Ή, για να το πω με ακρίβεια, δεν θα θυσιάσω καμία από τις πεποιθήσεις μου μόνο και μόνο για να παραμείνω σε αυτή την αίθουσα. Δεν με αφορά το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας!”, ανέφερε ακόμα ο Σταύρος Θεωδωράκης

Ακόμα, Χαρακτήρισε απαραίτητο πρώτο βήμα τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ» και προσέθεσε ότι «οι αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια μαρτυρούν ότι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο».

Επεισόδιο με τη Μάρκου

Την ώρα που ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλούσε για το Σκοπιανό τασσόμενος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, η Κατερίνα Μάρκου, πρώην βουλευτής του Ποταμιού και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, παρενέβη λέγοντάς του: «Ουστ! Αυτά να πας να τα πεις στη Θεσσαλονίκη!».

«Τα ψηλοτάκουνά σας δεν φθάνουν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, πάρτε τις γόβες σας και πηγαίνετε να ακούσετε τον κόσμο», αντέδρασε ο πρόεδρος του Ποταμιού, δείχνοντας και τη δυσφορία του για την προσχώρησή της στη Νέα Δημοκρατία. Έκανε και ένα προσωπικό ερώτημα στην πρώην βουλευτή του κόμματός του: «Δάνειο ζητήσατε από τη ΝΔ»; Να την χαίρεστε, είπε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κυρία Μάρκου.

Με μια ανάρτησή της στο twitter, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μάρκου, υποστήριξε πως είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι «ξεπουλάει την ιστορία της πατρίδας μας και είναι ο χρήσιμος ηλίθιος»... είπα στον Σταύρο Θεοδωράκη πως: ξεπουλάει την ιστορία της πατρίδας μας, πως είναι ο χρήσιμος ηλίθιος μιας και οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν “όχι" για το Σκοπιανό και το Ποτάμι λέει “Ναι”.

Αναφερόμενος στα προαπαιτούμενα ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για νέο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, αλλά με βαριές υποχρεώσεις για όλους.

«Θα εισπράξετε ένα όχι για την οικονομική σας πολιτική, αλλά τις ερχόμενες ημέρες θα είμαστε παρόντες για να συζητήσουμε τα εθνικά», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.