Δίκη Τοπαλούδη: Αποκαλύψεις-σοκ από στέλεχος του Λιμενικού

210
Αποκαλύψεις-σοκ στη δίκη Τοπαλούδη

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις από στέλεχος του Λιμενικού στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Η δίκη για τη δολοφονία της φοιτήτριας με την κατάθεση του διοικητή του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμά Ζόβα, η οποία ξεκίνησε σήμερα, θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.

Ο μάρτυρας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου περιέγραψε πως έφτασαν στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος. Και συγκεκριμένα, όπως είπε, το τατουάζ που είχε η αδικοχαμένη φοιτήτρια στο πόδι της βοήθησε στην ταυτοποίηση της.

Λόγω των χτυπημάτων που έφερε το άψυχο σώμα της όταν εντοπίστηκε πεταμένο στη θάλασσα εκτίμησε ότι βρισκόταν μπροστά σε εγκληματική πράξη. Καθώς είχαν περάσει ήδη 48 ώρες από το έγκλημα, αναζήτησε μέσω καμερών την μοιραία διαδρομή και έτσι έφτασε στον νεαρό Αλβανό κατηγορούμενο, τον οποίο ο μάρτυρας γνώριζε εξ όψεως επειδή έκανε μαζί του γυμναστική.

Από τον 20χρονο οδηγηθήκαν στον Ροδίτη συγκατηγορούμενο του, καθώς τους υπέδειξε και τον τόπο του εγκλήματος αλλά και το σημείο που πέταξαν την κοπέλα και τα πράγματα της.

"Θεωρώ πως ο κατηγορούμενος μου είπε την αλήθεια”, τόνισε ο μάρτυρας ο οποίος αναφερόμενος στο διαμέρισμα που βιάστηκε και βασανίστηκε η 21χρονη εξέφρασε τη βεβαιότητα πως πάλεψε για τη ζωή της.

"Είχε παντού αίματα στο σπίτι. Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα. Ότι έγινε έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα ανοιχτό αλλά όχι άδειο. Ούτε τα ποτήρια ήταν άδεια”, πρόσθεσε το στέλεχος του Λιμενικού.

Ακόμα, είπε πως θεωρεί τύχη ότι βρέθηκε στη θάλασσα το πτώμα της Ελένης.

"Ήταν φρέσκο αν είχε βυθιστεί μπορούσε να είχε χαθεί. Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεση τους ήταν να την εξαφανίσουν... είχαν αποφασίσει να την ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει”, σημείωσε ο λιμενικός.

"Το αρνούμαι κατηγορηματικά "αντέδρασε ο νεαρός Αλβανός ενώ λίγο νωρίτερα ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του παρενέβη λέγοντας πως "Λυπάμαι για την Ελένη αλλά δεν έγινε τίποτα με την Ελένη…".