Δημοσκοπήσεις: Ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τα συν και τα πλην της Κυβέρνησης  

222
Μαξίμου: «Στόχος του Πρωθυπουργού η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων»

Υψηλούς δείκτες εμπιστοσύνης στην κοινή γνώμη καταγράφει η Κυβέρνηση σε μία χρονική συγκυρία που η μία κρίση διαδέχεται την άλλη.

Η στρατηγική της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με το κοινό που έχει επιλέξει ως στρατηγική ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είτε με τις απευθείας δηλώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου είτε με τις κατ’ ιδίαν επαφές με την ίδια την κοινωνία, φαίνεται πως αποδίδει καρπούς καθώς η κυβερνητική παράταξη συνεχίζει  να καταγράφει μια ομολογουμένως πρωτόγνωρη ανθεκτικότητα.

Σε μία κρίσιμη καμπή με την ύφεση να έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα της ελληνικής οικονομίας, η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει στους σχεδιασμούς  και την ικανότητα του Πρωθυπουργού να διαχειρίζεται αποτελεσματικά δύσκολες καταστάσεις, όπως πράττει εδώ και ένα εξάμηνο στην περίπτωση της πανδημίας, αλλά και στην πρόσφατη περίπτωση του «Ιανού» που καταγράφηκαν ακαριαίες αντιδράσεις για την προστασία της ζωής και της επούλωσης των πληγών την επόμενη μέρα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας οδηγούν στα εξής συμπεράσματα:

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο.

- Η Κυβέρνηση εμφανίζεται ικανή να ανταποκρίνεται θετικά  σε περιπτώσεις κόκκινου συναγερμού (Πανδημία, Ιανός, ελληνοτουρκικά).

- Η άμεση επικοινωνία με τους πολίτες συνιστά το μεγάλο της όπλο.

- Οι ξεκάθαρες κουβέντες και η ανάδειξη τη αλήθειας ως συστατικά στοιχεία δημιουργίας σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες-από το ξεκίνημα της θητείας αυτής της κυβέρνησης- αποδίδουν καρπούς.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση χρειάζεται να δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο Μεταναστευτικό, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος, καθώς φαίνεται ότι η τακτική «βλέποντας και κάνοντας» συντηρεί σε ένα μεγάλο βαθμό το πρόβλημα και δημιουργεί ανασφάλεια σε ένα ακροατήριο που σε μεγάλο βαθμό τον αγγίζει η εξέλιξη του θέματος.