Δημοσκόπηση MRB: Θετικά βλέπει η κοινή γνώμη την υποψηφιότητα της Σακελλαροπούλου (κάρτες)

601
Σακελλαροπούλου: Οι αντιδράσεις του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης

Θετικά βλέπει η κοινή γνώμη την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Το 55,5% έχει θετική άποψη για την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ το 23% έχει αρνητική. 

Ακόμα, η δημοσκόπηση της ΜRB για λογαριασμό του STAR δίνει τη διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στο 13%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 13 μονάδες καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 5,7% και ακολουθεί με 4,7% το ΚΚΕ, με 4% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 3,1%. Στο 1,3% η Χρυσή Αυγή, στο 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο 24,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην ίδια δημοσκόπηση στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα με διαφορά 19,7% (44,2% έναντι 24,5%).

Με το ίδιο ακριβώς ποσοστό προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα και στις ευνοϊκές γνώμες (44,2% για τον νυν πρωθυπουργού έναντι 30,5% του προκατόχου του).

 

Ακόμα, στη δημοσκόπηση το 54,9% θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ το 42,6% θεωρεί πιο ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές έναντι 28,8% που προτιμά τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 21,3% απαντά «καμιά από τις παραπάνω λύσεις».

Ακόμα, το 54,9% θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ το 42,6% θεωρεί πιο ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές έναντι 28,8% που προτιμά τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 21,3% απαντά «καμιά από τις παραπάνω λύσεις».